El català ha cobert els 100km en un temps de 09:40:37 després de treure un avantatge definitiu a Pau Bartoló al quilòmetre 83. . Bartoló s’ha fet amb un meritós tercer lloc, lluitat fins al final malgrat el seu cansament extrem. 12:12:5 ha sigut la marca de Laia Díez, la qual ha mantingut una destacada posició durant bona part del recorregut. 2.000 corredors han participat en la prova d’ultra trail més important de Barcelona, a l’impressionant Parc Natural del Garraf. Al voltant de 200 nens i joves d’entre 5 i 15 anys han estrenat la nova categoria Kids

Jessed Hernández i Laia Díez s’han proclamat aquesta tarda vencedors de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona® 2015, la ultra trail més important de Barcelona, que ha complert avui la seva cinquena edició convertida ja en la més numerosa de la seva història. Dos mil corredors s’han donat cita en la bonica localitat de Begues (Barcelona) per afrontar el repte de la UTBCN en les seves quatre categories: UTBCN (100km), LTBCN (69km), MTBCN (42km) i STBCN (21km). Aquest any, a més, s’ha creat la categoria KIDS per als més joves, i s’ha estrenat el 1er Campionat de Trail per a Periodistes, dins de la modalitat Marathon.

“Bartoló m’ho ha posat difícil”. Exhaust a l’arribar a meta, així s’expressava Jessed Hernández després de convertir-se vencedor de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona® 2015, la segona ultra que guanya a la seva carrera esportiva registrant un temps de 09:40:37. La prova ha estat molt renyida entre els dos runners però ha sigut a l’avituallament de Torrrelles quan, afectat per un important cansament, Pau Bartoló s’ha vist obligat a fer un descans, deixant a Jessed un avantatge d’uns 4 minuts, fet que l’ha deixat en una no menys meritòria tercera posició, per la qual ha lluitat malgrat el seu estat físic, realitzant un temps de 10:27:36. “Avui he patit de valent a l’últim tram de la UTBCN, però estic molt satisfet d’haver-la acabat i donar-ho tot”, indicó Bartoló. Ha completat el podi en segona posició Jordi Gamito. Per la seva part, Laia Díez  ha estat la primera dona a creuar la meta, amb un temps total de 12:12:51.

100KM A TRAVÉS DE L’ESPECTACULAR PARC NATURAL DEL GARRAF

A les set del matí, encara clarejant, i amb gran puntualitat, es donava la sortida per als corredors de la categoria reina. Després de passar els necessaris controls de material, i recolzats pel públic matiner concentrat al Passeig de l’Església de Begues per a l’ocasió, els valents corredors se situaven després de la cinta per encarar un any més el dur trajecte de 100km a través de l’espectacular paratge del Parc Natural del Garraf. Els corredors de les altres tres distàncies (LTBCN, MTBCN i STBCN) feien el mateix de forma escalonada, a les següents hores en punt, fins a les 10h. El torn per a l’estrenada categoria KIDS (KTBCN), arribava a les 10.30h. A aquesta hora, els més petits, un grup del voltant de 200 corredors d’entre 5 i 15 anys, abandonaven amb totes les seves ganes i il·lusió el punt de partida per a un trajecte en el qual, com a autèntics campions, van creuar també alguns dels punts dels recorreguts dels adults.

A mig matí creuava la meta el primer dels corredors de la categoria SPEED. A partir d’aquest moment, la línia de meta de la UTBCN s’ha convertit en un formiguer d’emocions amb l’arribada dels participants d’aquesta cinquena edició, en la qual el temps ha acompanyat, que s’ha caracteritzat pel seu bon desenvolupament i l’esportivitat dels corredors, i en la qual els 2.000 participants han pogut posar-se a prova gaudint dels espectaculars paratges del Parc Natural del Garraf amb les màximes garanties de seguretat i respecte al medi ambient gràcies a un clar marcatge efímer i biodegradable.

VENCEDORS LONG (LTBCN, 69km)

La LTBCN ha quedat en mans de Sergio Montes, primer en completar els 69 km del recorregut en un temps de 06:32:13, amb un desnivell positiu de 2.750m, i Xènia Pallarés, emocionada guanyadora en la categoria femenina (08:53:57).

VENCEDORS MARATHON (MTBCN, 42km)

Sergio Manuel Gimeno i Romy May han estat el primer i la primera en completar els 42 km de la MTBCN, un trajecte amb 1.500 metres de desnivell després del qual Gimeno va creuar la meta amb el seu fill en braços, en un moment de gran emotivitat i després de fer un temps de 03:25:38. May, per la seva banda, va registrar una marca de 03:54:28, quedant en el lloc 12 de la classificació general. “La Marathon és molt ràpida i alhora molt tècnica. M’ha encantat”, va indicar a la seva arribada. En dones, i després de Romy May, han creuat la línia de meta Annie Conway i Gema González, segona i tercera en finalitzar la MTBCN, registrant temps de 03:59:11 i 04:36:23.

VENCEDORS SPEED (STBCN, 21km)

En la STBCN (750 metres de desnivell) han resultat vencedors l’actual Campió del Món d’Ultra Trail, Luis Alberto Hernando, en categoria masculina, i la francesa Anne Cecile, vencedora en la categoria femenina (novena en la classificació general), amb els següents temps: 01:30:43 i 01:48:20, respectivament. “Estic satisfet amb la meva carrera. Em servirà per agafar confiança de cara a la Transvulcania”, va apuntar Hernando a la seva arribada a la meta. “El nostre esport no està en les portades, però veient als nens de la KIDS, estic segur que a poc a poc anirà guanyant popularitat”, va afegir el campió de la SPEED.

El podi masculí ho han completat Albert Ollé, amb un temps de 01:35:24, i Tommi Toelkkoe, que ha creuat la meta després de 01:39:41 de carrera. Per la seva banda, Alba Segura i Adèle Kerbaol han estat segona i tercera a finalitzar la STBCN, registrant temps de 01:59:17 i 02:03:04, respectivament.

VENCEDORS KIDS (KTBCN)

En la nova modalitat KIDS (KTBCN), Andreu Soler (00:11:19) i Aran Gascón (00:11:55) van ser els primers a creuar la meta en la categoria 5-6 anys (2,27km) masculí i femení, respectivament. Una categoria més amunt, en edat 7-8 anys, els primers en arribar han estat Álex Cabrelles, amb un temps de 00:12:12, i Stella Ruíz Rodríguez, que va completar els 3,62km del recorregut en 00:14:12.

Els germans Alan i Brenda Teixidó es van portar el lloc més alt del podi en el grup de 9-10 anys després de recórrer els 4km de la seva categoria en un temps de 00:13:54 i 00:14:28, respectivament. Vencedors del grup d’edat d’11-12 anys, amb 4,87km, han resultat, per la seva banda, Tomeu Comellas (00:20:47) i Natalia Cobos (00:21:13). Tanquen els podis de la KTBCN Eric Feixas i Paula Nueno, els qui van registrar sengles marques de 00:24:03 i 00:29:20 en el grup de corredors de 13 a 15 anys, amb un recorregut total de 6km.

LA UTBCN MÉS NUMEROSA DE LA SEVA HISTÒRIA

La cinquena edició de la UTBCN – Ultra Trail Barcelona® 2015 ja s’ha convertit en la més numerosa de la seva història. Amb les inscripcions tancades dues setmanes abans de la prova, en aconseguir els 2.000 participants, la UTBCN ha confirmat una vegada més el seu lideratge com a principal prova de trail running a Barcelona. Amb inscrits de 39 nacionalitats i gairebé un 20% de corredors estrangers, fins i tot des de Japó, la UTBCN és més internacional que mai.

Les dues proves puntuables per la UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc® formen part de la Catalonia Ultra Cup, la nova lliga catalana de proves d’ultra distància. Aquest campionat s’ha convertit en la insígnia de Catalunya per a aquest tipus d’esdeveniments donat que totes les proves que la conformen també puntuen per a la Ultra Trail du Mont Blanc®, que se celebra el proper 29 d’agost.

La UTBCN – Ultra Trail Barcelona® inclou 4 categories: UTBCN (100km), LTBCN (69km), MTBCN (42km) i STBCN (21km). Aquest any, a més, ha estrenat la categoria KIDS per a joves de 5 i 15 anys, formant part de la 1ª *Lliga Catalana Mussvital KIDS, circuit de carreres infantils que congrega 4 grans cites del calendari Trail Nacional com són la Ultra Pirineus i l’Olla de Núria, entre altres. La carrera KIDS col·labora amb la Associació Chromo 22, a la qual s’ha destinat la major part de les inscripcions. L’Associació Chromo 22 ajuda a investigar sobre la Neurofibromatosis Tipus 2 (NF2), malaltia que afecta als més joves, sobretot a nens en l’edat de canvi afectant i trastornant genèticament el sistema nerviós.

AGRAÏMENT A PARTICIPANTS I PATROCINADORS

Des de l’organització de la UTBCN – Ultra *Trail Barcelona® han volgut destacar la satisfacció absoluta pel transcurs de la prova, possible gràcies a l’impecable comportament i l’esportivitat dels corredors, al suport d’Asics i Barrabés; al suport d’entitats com la Diputació de Barcelona; l’Ajuntament de Begues, especialment al Centre Cívic El Roure, que s’ha convertit aquest cap de setmana en centre d’operacions de la UTBCN; la Fundació OndaBlue; l’Associació Chromo 22; el Batalló de Caçadors de Muntanya ‘Barcelona’ IV/62; entre molts d’altres, així com als mitjans que s’han fet ressò, un any més, de la celebració de la UTBCN.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here