Les candidatures municipals d’ERC al Baix Llobregat i l’Hospitalet fan seves les propostes de PIMEC per combatre l’atur, i afavorir les petites i mitjanes empreses “com a motors de l’economia comarcal”

Dimarts 5 de maig, se celebrà a la seu de PIMEC-Baix Llobregat i l’Hospitalet una reunió de la direcció comarcal d’ERC amb el seu vicepresident, Antonio Boza, en la qual s’acordà que les candidatures municipals d’ERC del Baix Llobregat i l’Hospitalet incorporan als seus programes les propostes de la patronal de la petita i mitjana empresa per a la reactivació econòmica i laboral de les seves respectives ciutats i pobles.

El president d’ERC-Baix Llobregat i cap de llista per Sant Andreu de la Barca, Jordi Albert, va valorar molt positivament la trobada, afirmant que “som un partit compromès amb la política econòmica de km.0. Els nostres futurs alcaldes i regidors potenciaran la micro, petita i mitjana empresa, que són l’autèntic motor de l’economia comarcal”. En aquest sentit, Albert ha anunciat que “assumim les propostes que la PIMEC ens ha fet, i les volem treballar plegats després de les eleccions”.

Antoni Garcia, cap de llista d’ERC per l’Hospitalet, Antoni Garcia, va afegir que “les petites i mitjanes empreses són claus per resoldre i combatre l’atur. Per això fem nostres les mesures que ens ha traslladat la PIMEC per afavorir la promoció econòmica de ciutats com l’Hospitalet”.

Les propostes de PIMEC

PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet ha organitzat trobades amb els responsables comarcals de diversos partits polítics que tenen candidats per a les alcaldies dels 31 municipis del territori, amb motiu de les properes eleccions municipals que tindran lloc el pròxim 24 de maig.

L’objectiu d’aquestes trobades és debatre amb els responsables les línies principals dels seus programes electorals, especialment en l’àmbit empresarial, i fer arribar les propostes i inquietuds de l’empresariat als partits polítics.

Les propostes de la patronal han girat entorn a la fiscalitat municipal, la simplificació administrativa, la contractació pública, la promoció econòmica i les infraestructures i comunicacions de la zona.

Entre d’altres, PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet ha suggerit propostes sobre la fiscalitat municipal, per tal reduir despeses abusives a les empreses, i sobre la simplificació administrativa, amb la finalitat d’adequar l’aplicació del marc normatiu en el que operen les pimes, tot reduint els obstacles que pugui generar en la creació i creixement de la petita i mitjana empresa.
També s’ha proposat incrementar l’eficiència de la despesa pública, facilitant l’accés de les petites i mitjanes empreses a la compra pública, així com apropar el pes de la pime en la contractació pública al seu pes real en l’economia.

Pel que fa a la promoció econòmica, PIMEC Baix Llobregat – L’Hospitalet ha plantejat als partits polítics proporcionar les eines necessàries i un full de ruta, per tal de portar a terme una reflexió estratègica i identificar els factors claus d’èxit per al creixement del teixit empresarial, tant amb la creació de noves empreses, com accelerant el desenvolupant de les que ja aporten riquesa i ocupació a la zona.

Finalment, en referència a les infraestructures i comunicacions de la comarca, la patronal reclama mantenir les inversions en les obres no finalitzades, com l’enllaç de la B-30 amb l’AP2, la variant de Vallirana o el Quart Cinturó; i tirar endavant les pendents per executar, com és el cas dels accessos al Port de Barcelona o del carril bus de la B23. Per altra banda, també es demana la optimització de les comunicacions i fibra òptica als polígons i àrees industrials, amb condicions accessibles i adaptades a les seves necessitats. D’aquesta manera, s’adequarien les connexions amb l’augment de l’activitat empresarial de la zona i, consegüentment, augmentarien la seva competitivitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here