Un any més, l’Exposició Nacional de Roses sorprendrà el públic per la seva originalitat i color. I aquest any ho farà a través de l’art, ja que els muntatges giraran al voltant de les arts plàstiques. A més hi haurà conferències i demostracions d’art floral, visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí, i plats a la carta amb ‘La Cuina de les Roses’. Activitats que estarán acompanyades d’una Fira Comercial, un espai de degustació de productes a El Tast, Firaesport i Firajoc, música al carrer i un llarg reguitzell d’activitats per a tots els públics. Més informació

Així, els diferents espais de la mostra repartits entre les estances interiors i els jardins del Palau Falguera esdevindran veritables obres d’art, on la rosa compartirà protagonisme amb diferents disciplines artístiques com la pintura, l’escultura o el dibuix, entre altres. En el recorregut s’exposaran els treballs d’alguns artistes locals.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 200 varietats diferents.

L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

L’art floral, a l’abast del públic

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s’hi exposen ikebanes com a mostra d’art floral japonès. A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. En els concursos es triarà la millor rosa (guardonada amb el Premi d’honor Pere Dot), la rosa més perfumada, les millors roses en miniatura o els rosers més bells de la varietat Polyantha. També s’organitza un concurs infantil de roses, obert a la participació dels infants de fins a 14 anys.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera d’aquest any. L’Ajuntament ha organitzat visites guiades per conèixer aquest espai natural. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h. Els trens sortiran cada 30 minuts aproximadament.

Plats a la carta amb ‘La Cuina de les Roses’

Durant el cap de setmana prop d’una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les Jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here