L’OBC i l’Escola Gabriel Castellà d’Igualada ofereixen el concert participatiu i obert a Olesa

El concert es trasllada a Olesa després que L’Auditori es veiés obligat a suspendre’n l’estrena, el passat divendres

El concert Et Toca a Tu se celebrarà finalment aquest dimecres a les 20.30 al Teatre de La Passió d’Olesa gràcies a la participació voluntària dels músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i a la col·laboració dels Ajuntaments d’Igualada i d’Olesa de Montserrat. D’aquesta manera els nens i nenes del Projecte de violins i violoncels a primària de l’Escola Gabriel Castellà d’Igualada, i el Cor Apropa Cultura podran actuar al costat de l’OBC després que L’Auditori es veiés obligat a suspendre’n l’estrena, el passat divendres, en compliment de les mesures cautelars dictades per un jutge sobre la vaga que mantenen els acomodadors. En aquesta ocasió, però, no es podrà comptar amb la participació de Los Ronderos i el Cor Shalom, prevista inicialment en l’actuació de L’Auditori

Et toca a tu és més que un concert, és un projecte participatiu que vol visibilitzar i premiar iniciatives que utilitzen la música com a eina d’integració social. En aquesta ocasió el concert serà gratuït i obert a tots els ciutadans d’Olesa (aforament limitat).

Alfons Reverté dirigirà aquest concert en què es farà la pre-estrena de l’obra d’Oriol Cruixent escrita expressament per l’ocasió i que els alumnes d’Igualada ha estat treballant durant tot l’any.

90 nens i nenes de l’Escola Gabriel Castellà d’Igualadaparticiparan al concert. El projecte de violins i violoncels de l’Escola Gabriel Castellà d’Igualada va començar el curs 2009-2010 a partir d’una iniciativa de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Igualada i amb l’objectiu de permetre que la pràctica musical a través d’un instrument pugui esdevenir una realitat pels nens i nenes. Avui, de tercer fins a sisè, tots els alumnes dediquen una petita part del seu temps lectiu al Pla Musical. Una formació intensa i pacient a càrrec de diversos professors de l’Escola Municipal de Música d’Igualada.

El cor Apropa Cultura està formada per educadors socials. Neix l’octubre del 2014, com a resultat de l’èxit de les formacions artístiques Educa amb l’Art adreçades a professionals de l’acció social i educativa del programa d’accessibilitat Apropa Cultura. La Coral Apropa es troba una tarda cada mes a l’Auditori de Barcelona per assajar i des del seu inici, el director és Josep Prats. Apropa Cultura vetlla per l’accessibilitat de tota la ciutadania als equipaments culturals. És una iniciativa que uneix teatres, auditoris, i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible a tothom.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here