El Baix Llobregat registra 690 infants menys matriculats en educació infantil (0 a 6 anys) i 254 alumnes menys matriculats en cicles formatius de grau mig en el curs escolar 2013-2014. Tot i amb això, per quart any consecutiu, l’alumnat matriculat en cicles formatius (9.094) supera al de Batxillerat (8.390)

El 67,3% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública. Respecte el curs 2012-2013 augmenten els centres d’educació infantil de primer cicle de titularitat privada; disminueix l’oferta d’educació primària de titularitat privada i es manté el nombre de centres educatius en la resta de nivells i titularitat. El percentatge d’alumnat estranger (10,2%) continua disminuint.

7 de cada 10 alumnes matriculats en Educació Secundària Obligatòria promocionen de curs sense cap àrea pendent al Baix Llobregat. Respecte el curs anterior, augmenta el percentatge d’alumnat que es gradua en ESO a la comarca. El percentatge d’alumnat que repeteix curs a l’ESO no supera el 10%. El tercer curs d’ESO és el que concentra un major nombre d’alumnes que repeteixen curs.

La diferència per sexes en l’avaluació a l’ESO continua sent palesa. Les noies continuen presentant un major percentatge d’èxit escolar (en els primers cursos d’ESO es registra un diferencial de 12 punts percentuals) i un menor percentatge de repetició de cursos.

A continuació es pot consultar la nota informativa d’escolarització i èxit escolar corresponent a les dades publicades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya corresponent al curs escolar 2013-2014.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here