El nivell 2 del pla Alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals es manté activitat per al conjunt de territori a causa de les condicions meteorològiques, inclosos els espais de la Xarxa de Parcs Naturals. Aquesta matinada s’ha donat per controlat l’últim incendi al Baix Llobregat, que es va originar a unes naus d’emmagatzematge de material agrícola i industrial de Viladecans

El nivell 2 d’alerta està activat per a totes les comarques de la demarcació de Barcelona -i per tant, al Baix Llobregat-, a excepció del Garraf, que té nivell 1, per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat.

La Diputació de Barcelona manté en actiu, fins a l’1 de setembre, el Pla d’informació i vigilància (PVI) de prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal evitar i limitar els efectes dels focs als boscos.

Per aquest any, el Pla compta amb equip de 282 persones contractades que cobreixen un dispositiu de 93 rutes amb vigilància mòbil, 24 punts de vigilància fixa -principalment en els parcs i en espais d’especial interès- i nou centres de control per centralitzar els avisos i incidències, en un territori de 472.979 ha forestals de 265 municipis de la demarcació de Barcelona.

A la campanya d’aquest any participen, a banda de la Diputació de Barcelona, 265 ajuntaments, 118 ADF, nou federacions d’ADF, 10 consells comarcals i cinc consorcis territorials. La Generalitat de Catalunya també hi col·labora a través de diverses Direccions Generals cedint instal·lacions.

El darrer incendi, a Viladecans

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit a les dues de la matinada d’aquest divendres l’incendi de Viladecans que ha afectat unes naus d’emmagatzematge de material agrícola i industrial, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

25 dotacions terrestres i una aèria dels Bombers i 14 patrulles dels Mossos d’Esquadra han treballat en el foc que va començar en zona forestal pròxima a la B-210 i que es va estendre ràpidament. En un primer moment s’havia parlat d’una indústria, però en realitat, les naus afectades són magatzems en què hi havia materials plàstics, entre d’altres.

Els veïns que van ser desallotjats per precaució van poder tornar a casa seva ahir a la nit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here