Ha estat citat en relació amb la querella davant la justícia argentina

Lluís Serra Sancho -fill de l’alcalde del Prat afusellat pel franquisme el novembre 1939, Lluís Serra Giribert–  ha declarat a la Ciutat de la Justicia de Barcelona com a testimoni, en relació amb la querella davant la justícia argentina per delicte de Lesa Humanitat de les autoritats franquistes.

Lluís Serra s’ha mostrat molt agraït, satisfet i emocionat de poder fer aquesta declaració en memòria del seu pare i ha acudit acompanyat d’altres persones de l’Associació Promemòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, de la qual és fundador. 

Es tracta del cas que instrueix la jutgessa argentina María Servini, que en dates recents demanà l’extradició de diversos polítics, exmembres de l’exèrcit i exjutges espanyols.

Lluís Serra Giribert fou alcalde del Prat del 15 d’octubre de 1936 al 18 de febrer de 1937. Militant de la UGT i el PSUC, en acabar la guerra fou detingut i empresonat. Se l’acusà d’haver estat alcalde i haver-se oposat al “alzamiento”, fou víctima d’una paròdia de judici sumaríssim i executat al Camp de la Bota de Barcelona el 18 de novembre de 1939, el mateix any que va néixer el seu fill.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here