La convivència, la cohesió i la justícia social són els eixos centrals del pacte

Els grups municipals del PSC i de Ciutadans (C’s) de Sant Andreu de la Barca han arribat a un acord que garanteix la governabilitat de la ciutat durant els pròxims quatre anys i que es basa en el pacte que les dues formacions van signar al juny i que va permetre l’investidura com a alcalde del socialista Enric Llorca, cap de la llista més votada a les eleccions municipals.

L’alcalde de la ciutat i primer secretari del PSC a Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, i la portaveu de C’s, Saray Cantero, han signat avui dimarts aquest acord, que té com a principals objectius millorar les condicions de vida dels veïns i veïns, afavorir la convivència, treballar per la cohesió i la justícia social i incrementar i facilitar la comunicació entre l’Ajuntament i els veïns i veïnes augmentant la transparència de la gestió. L’acord preveu que el govern municipal estigui integrat exclusivament per representants del PSC.

Més transparència

El pacte contempla l’encàrrec a la Diputació de Barcelona d’una auditoria dels comptes municipals i la posada en marxa d’un portal de transparència perquè els ciutadans i ciutadanes puguin accedir de manera ràpida i senzilla a la informació municipal.

Amb la finalitat d’incrementar la transparència, els plens municipals es faran a la tarda, amb la excepció dels que debatran les ordenances municipals i el pressupost, que es faran dissabte al matí. Per facilitar l’accés dels veïns i veïnes a la informació municipal, els plens es gravaran en vídeo i posteriorment s’emetran al canal de televisió per Internet de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. També seran accessibles des de la pàgina web (www.sabarca.cat).

A la web municipal també es continuarà publicant informació com ara els contractes que es fan amb empreses externes i s’incorporarà un representant dels grups municipals de l’oposició a la mesa de contractació municipal.

Més recursos socials

L’acord preveu incrementar els recursos que es destinen a serveis socials amb la creació d’una partida extraordinària de 80.000 euros cada any. Una part d’aquests recursos s’obtindrà de l’estalvi que s’aconseguirà arran la reducció de les indemnitzacions que rep l’alcalde, que no té un sou de l’Ajuntament, per la seva assistència a juntes de Govern. En aquest cas, la rebaixa de les indemnitzacions de l’alcalde serà d’un 15%, uns diners que serviran per millorar els recursos de serveis socials amb mesures com garantir un menús social a les famílies en situació d’emergència o ampliar l’horari dels menjadors socials durant els períodes de vacances.

El pacte també preveu l’alternança dels representant de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el PSC tindrà la representació els dos primers anys del mandat i C’s els altres dos.

Mitjançant l’acord, les dues parts es comprometen a treballar per la convivència dels ciutadans i de les ciutadanes i descarten fer accions que puguin dividir als veïns i veïnes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here