Begues ha aconseguit esdevenir plaça castellera de nou, després que ahir els Castellers de Barcelona van carregar el 3 de 9 amb folre durant la diada castellera de la festa major d’estiu de la població

D’aquesta manera, Begues s’afegeix a les altres poblacions del Baix Llobregat –no gaires– que han assolit aquesta fita: Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Molins de Rei i Olesa de Montserrat.

Els Castellers de Barcelona van fer tres intents de carregar el castell i, al final, se’n van sortir, tot i que no el van poder descarregar. Igualment, la Colla Joves dels Xiquets de Valls va carregar el pilar de 6, que se’ls resistia des de l’any passat, però tampoc van poder descarregar-lo.

Els èxits de la jornada es van completar amb l’actuació de la colla local, els Encantats de Begues, organitzadors de la diada. Els Encantats van tenir la millor diada de la seva curta història, de tres anys encara no, i van descarregar el 3 de 7 i el pilar de 5 per primera vegada. A més dels barcelonins, els vallencs i els locals, també van participar en la trobada els Castellers de Castelldefels.

Més enllà dels èxits castellers, la jornada d’ahir a Begues va posar a prova la capacitat organitzativa de la població, que va abordar la diada castellera més important de la història local poques hores després que una explosió de gas provoqués el col·lapse de dos edificis del carrer Major, afortunadament sense víctimes mortals.

 

Per Jordi Fortuny, periodista

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here