El ple va donar llum verda el passat dia 16 de setembre, a l’adhesió de Sant Esteve a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La moció va ser presentada pels grups municipals de Convergència i ERC, i aprovada amb els vots favorables dels set regidors de l’equip de Govern

La moció es va aprovar entre els aplaudiments del públic assistent que va omplir la sala de plens. Va comptar amb el suport de totes les formacions que integren el govern: ERC (3), ARAses (2), Convergència (1) i Locos por Sanes (1). Entesa va abstenir-se (1) i el PSC va votar-hi en contra (5).

Aquesta és la segona vegada que la proposta arriba al plenari sesrovirenc. La moció ja va ser presentada per ERC en l’anterior mandat, el febrer de 2012, però en aquell moment no va prosperar.

En el cas de Sant Esteve, la incorporació a l’AMI no suposa cap cost econòmic pel municipi ja que el finançament es durà a terme mitjançant aportacions voluntàries de la societat civil.

El document es remet als inicis del moviment popular iniciat l’any 2009 a Arenys de Munt, reivindica el dret a l’autodeterminació dels pobles i recull l’adhesió de l’ajuntament a l’AMI, de la qual en serà representant l’alcaldessa, Carme Rallo. Es pot consultar el contingut de la moció al web municipal www.sesrovires.cat.

Sant Esteve es converteix en el 16è municipi del Baix Llobregat en incorporar-se a l’entitat. En aquests moments, el nombre de municipis de la comarca associats a l’AMI supera el 50% en nombre de municipis -ja que el Baix Llobregat consta de 30 localitats-, que no obstant, no corresponen a la meitat de la població de la comarca, ja que les localitats baixllobregatines més grans con Cornellà o Sant Boi no han ingressat a l’entitat. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here