En el marc del forn romà de Sant Vicenç dels Horts, i dins de les activitats de la tercera edició de la Quinzena de la Solidaritat de l’ajuntament, va tenir lloc ahir la inauguració de l’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona Escoles d’Altres Móns, un projecte educatiu de sensibilització que consta de 50 fotografies del fotoperiodista Kim Manresa.
Durant l’acte d’inauguració, al qual va assistir l’alcalde de Sant Vicenç, Oriol Junqueras, i la regidora de Cultura Solidaritat i Cooperació, Mayte Aymerich, es va destacar la qualitat de les fotografies i la seva força comunicativa per mostrar les dificultats que existeixen a molts indrets del món per escolaritzar mínimament els infants.

El comissari de l’exposició, l’escriptor salvadorenc Carlos Ernesto García, durant la seva visita guiada als assistents, va comentar les diferents realitats viscudes i fotografiades per Manresa. A la visita guiada es van remarcar els efectes de les guerres, la fam i la pobresa, entre d’altres, com a elements limitadors dels drets dels infants a l’educació, i l’esforç i dedicació dels docents d’aquestes zones del món per superar amb la seva vocació i esforç aquestes mancances.

L’exposició Escoles d’Altres Mons és un projecte de sensibilització, que mou a la reflexió sobre els drets dels infants, especialment el dret a l’educació, i en general sobre els valors de la solidaritat, la tolerància i la diversitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here