La Festa Major es compon d’un gran mosaic d’activitats, de petites peces que quan s’uneixen donen un resultat harmònic i agradable.  I aquest mosaic té una finalitat primordial, la de fer que cada pratenc i pratenca trobi les peces que li agraden més, aquelles de les quals té ganes de gaudir i que vol compartir amb la família o en companyia d’amics i de veïns.

La Festa Major és un punt de trobada on la ciutat sencera gaudeix d’uns dies d’esbarjo i de diversió. Com cada any, la proposta del programa se centra en bona part en els actes i activitats de cultura tradicional, des de el Toc d’Inici, protagonitzat pels gegants de la ciutat, fins al Correfoc, les  cercaviles, les gralles, les sardanes, els focs artificials i els castellers. Vull fer una menció especial a la colla de Castellers del Prat que, per primer any, participaran a la trobada castellera de la Festa Major, després del seu bateig com a colla i ho faran amb la camisa blava com a símbol de la ciutat del Prat.

Per al més menuts, també hi haurà una programació molt interessant, centrada en els espectacles de la Cirquera i en altres activitats infantils.

I no hem d’oblidar la música, des de la més balladora fins a la més reposada. N’hi ha per a tots els gustos, des de grups catalans com Xeic, Lax’n’Bustos i Oques Grasses, fins a la música més mestissa de Rosario Flores. El parc del Fondo d’en Peixo serà escenari per al pop galàctic de Joan Miquel Oliver i la música de Joan Colomo i La Radio Fórmula, entre d’altres.

I qui serà el pregoner d’enguany? Doncs una persona que ara deixa la seva feina activa després de més 40 anys dedicat al teatre i que ha contribuït al desenvolupament artístic de molts pratencs i pratenques que han passat pel grup de teatre Kaddish. Es tracta de Josep Costa, que inicia el seu temps de jubilació coincidint amb els 40 anys de vida del teatre Kaddish, que ell va crear.

Per acabar, vull agrair a les entitats de la ciutat la feina que fan, perquè contribueixen de manera indispensable en la programació i el desenvolupament de la Festa Major del Prat.

Pratencs i pratenques, molt bona Festa Major!

 

Lluís Tejedor

L’alcalde

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here