“És necessari un canvi perquè a Catalunya puguem parlar dels problemes de la gent”, va sentenciar la cap de llista socialista per Barcelona a les properes eleccions generals, des de Sant Andreu de la Barca. La candidata va lamentar les dades “insòlites” d’exclusió social a Catalunya que situen el 20’9% de la població en risc de pobresa, i va destacar l’esforç de l’Ajuntament de Sant Andreu per donar resposta a les necessitats dels veïns

La cap de llista del PSC per Barcelona a les eleccions generals del proper mes de desembre, Carme Chacón, va destacar l’esforç de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per fer front a la situació dels veïns i les veïnes i va recordar que “assumeix competències que no li són pròpies”.

Chacón va visitar divendres al matí la localitat aixllobregatina i es va reunir a l’Ajuntament amb l’alcalde de la ciutat, Enric Llorca, i amb una representació del Govern municipal.

L’alcalde va recordar que l’Ajuntament farà front aquest curs escolar a les beques de menjador de 191 nens i nenes amb necessitats socials que, malgrat complir els requisits establerts, han quedat fora dels ajuts que presta la Generalitat.

“Són famílies de la ciutat que necessiten ajuda i no podem quedar impassibles davant la seva situació”, va dir l’alcalde, que va recordar que “hem de fer mans i mànigues amb els pressupostos per poder fer front a despeses que no ens són pròpies i continuar mantenint i millorant els serveis de l’Ajuntament”.

Per la seva banda, Carme Chacón va assegurar que “els nens beneficiaris d’aquests ajuts pertanyen a famílies en risc d’exclusió social i hem de tenir present que molts d’ells només poden fer un menjar al dia”.

“Malgrat el deute que la Generalitat amb l’Ajuntament aquest es veu obligat a fer un esforç per estar al costat dels seus ciutadans en moments tan difícils”, va dir Chacón.

En declaracions als mitjans després de la visita a l’Ajuntament de Sant Andreu, Chacón va dir que Mariano Rajoy i Artur Mas “són dos maquinistes embogits al capdavant de dos trens que estavellaran i estavellaran a tots, a catalans i a espanyols”.

“Una té la sensació, i més després que Mas perdés el seu plebiscit en les últimes eleccions, que cada vegada que el dipòsit de l’independentisme es buida de gasolina, ve Rajoy i l’hi omple”, va lamentar la candidata socialista.

Va afegir que “és urgent la necessitat d’un canvi de govern, de tenir a una persona que sigui capaç de dialogar i de pactar un nou acord de convivència i que Catalunya torni a votar aquest acord, i aquesta persona és Pedro Sánchez”, va sentenciar.

L’espluguenca va afirmar que “amb vulneracions de la llei i desacataments de sentències no s’arreglarà el problema que hi ha a Catalunya, però portant als tribunals problemes que només es resolen políticament no només no es resolen sinó que s’agreugen”.

Preguntada per la concentració de suport a Artur Mas durant la seva declaració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Chacón va recordar que “quan en el cas de corrupció Gürtel, es va veure a Rita Barberá i a molta gent darrere d’ella acompanyant a Camps”.

Interpelada sobre la possibilitat que les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP per investir al nou president de la Generalitat es perllonguin, Chacón va manifestar: “el PSC no investirà a Mas, només li donaria els vots a Mas si decidís fer de president de la Generalitat, començar un diàleg amb la resta d’Espanya per a un nou pacte territorial de convivència i sobretot si fos un president amb sensibilitat social”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here