La gent de Molins de Rei que vulgui passejar, córrer o anar amb bicicleta té un nou entorn de privilegi: el camí que transcorre per la riba del riu Llobregat. Una inversió de 75.000 euros ha permès condicionar el tram que va des del pont de l’autopista fins el límit del terme municipal amb el Papiol

Aquest estiu l’Ajuntament de Molins de Rei ha realitzat diverses actuacions a l’entorn del riu Llobregat. Primer va habilitar un accés segur des del barri de La Granja. Es tracta d’un pas pavimentat per sota l’autopista que permet arribar a la riba del riu sense possibilitat de trobar-se vehicles. 

A més, aquesta actuació va venir acompanyada d’una reordenació de l’aparcament posterior a l’escola de La Sínia i de la restauració del darrer tram de la riera de Vallvidrera.

Aquesta actuació, que va tenir un cost de 50.000, s’ha complementat amb els treballs d’adequació del camí del riu que s’han executat durant les darrers setmanes. Concretament, s’ha arranjat el tram del camí que va entre el pont de l’autopista del carrer Jacint Verdaguer i el terme municipal de Papiol.

L’actuació ha permès eliminar tots els forats i els bassals, plantar arbres i arbusts, i senyalitzar el recorregut. Aquesta inversió ha tingut un cost de 75.000 euros, aportats per la Diputació de Barcelona.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va explicar que “amb aquesta actuació resolem un dèficit històric de la vila, perquè no tenia sentit disposar d’un entorn de gran valor natural com el riu Llobregat i no aprofitar-lo com estaven fent els municipis veïns”. 

Casals va animar a tota la població “a descobrir aquest nou entorn natural, a cuidar-lo, a estimar-lo i a respectar-lo”. 

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, va destacar que “amb aquest nou espai ja no hi ha excuses per no anar a fer activitat física i gaudir d’un entorn com el del riu, perquè és un lloc agradable, amb una bona senyalització i amb la tranquil·litat de saber que no hi passen vehicles a motor”.

Paz també va voler subratllar que “gràcies a aquestes intervencions de l’Ajuntament el riu ha deixat de ser el gran oblidat per adoptar un paper molt més protagonista en la vida de la nostra vila”. 

L’Ajuntament té previst completar l’adequació del tram del camí restant en un futur pròxim. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here