Arriben la Festa Major d’Hivern i la quarta edició de la Fira Medieval Castrum Fidelis. Activitats esportives, espectacles de cultura tradicional i d’animació infantil, espectacles al Teatre Plaza, el Mercat i les recreaccions històriques medievals, country, rock, tai-txi, batucada, havaneres, cant coral, danses orientals, sardanes… la llista d’activitats del programa és llarguíssima

Consulta aquí el programa complert

Arriba a Castelldefels la Festa Major d’Hivern 2015, que ve acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva quarta edició.

La Festa Major d’Hivern es presenta, com sempre, amb un ampli ventall d’activitats. Gran pes del programa de festes recaurà sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que serà l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Diada Casteller, grallers, processó pels carrers del centre, cercavila amb balls populars.

L’esport també serà protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-quatrena edició, i classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també tindran el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’oferirà un seguit de tallers i activitat lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major.

Amb motiu del Dia de la Constitució, 6 de desembre, se celebrarà la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels. L’habitual recepció per part de l’alcaldessa als representants dels estudiants de la ciutat serà 5 de desembre. També dissabte, a plaça, es commemorarà el Dia Internacional del Voluntariat Social.

Castrum Fidelis, recreació històrica (i festiva)

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les tres passades edicions, del divendres 5 al diumenge 8 de desembre torna a Castelldefels la fira medieval Castrum Fidelis, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, són moltes les activitats previstes. Entre elles, una mostra de comerç local a la plaça de l’Església integrada dins del Mercat Medieval, actiu durant tots els dies de la fira, jocs medievals, demostracions d’oficis medievals.

Un altre del plats forts de la Fira seran les recreacions històriques en el campament medieval situat als jardins del Castell. Aquestes recreacions seran una mostra de la vida diària de l’edat mitjana, amb exposició d’armament, lluites de cavallers, concursos de tir amb arc… I tornaran a cridar l’atenció els tornejos de guerrers a cavall que acollirà el parc de la Muntanyeta.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell.org) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here