L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha adjudicat a l’empresa Amazon la parcel·la del sector Mas Blau II del Prat, per un import de 30 M€. Els terrenys estan situats a pocs minuts de l’Aeroport del Prat, en un dels vèrtex econòmics i industrials més importants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Baix LlobregatLa parcel·la té una superfície de 150.808 m2 i una superfície màxima edificable de 210.000 m2. S’hi pot construir un edifici de planta baixa més 3 plantes pis. L’ús principal permès és el logístic i els complementaris vinculats a l’activitat principal: oficines, comercial i restauració. 

L’INCASÒL executarà la construcció de la línia elèctrica soterrada de 3,5 km, amb un cost total previst de 1,2 M€ i una potència definitiva de 15.000 kw. 

Amazon optava des d’octubre a l’adjudicació d’aquesta finca i ha expressat la seva satisfacció per aquesta adjudicació, que ara està pendent de la formalització. Amazon té un mes per signar un contracte d’arres i després fer la compra dels terrenys.

Sembla que la companyia ha donat per validades les condicions que havia imposat per escollir la zona, com l’arribada de la línia 9 del metro al polígon Mas Blau, prevista per al proper mes de febrer, o la llicència d’obres per construir el magatzem i la implantació de diverses rotondes a la zona per a possibilitat l’accés dels camions.

El contracte de compravenda està condicionat encara a l’aprovació d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per satisfer la petició de l’empresa de construir fins a 19 metres d’alçada i afegir a l’ús logístic principal els altres usos complementaris. Segons ha informat l’Incasòl, les condicions de la modificació ja han superat diversos tràmits administratius i estan a prop de ser aprovades. 

A l’acte d’adjudicació de la parcel·la hi ha assistit el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas; els consellers en funcions de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Empresa i Ocupació,Felip Puig; el director de l’Institut Català del Sòl,Francesc Damià Calvet, i l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, entre altres autoritats.

Tejedor, ha mostrat la seva satisfacció pel treball realitzat per part del consistori i l’Incasòl durant els últims dos anys “fins a concretar-se en una inversió molt important d’una multinacional” que representa, ha dit, “una oportunitat per l’activitat econòmicai concretament per a la creació de llocs de treball, principal objectiu que tenim”. 

El març del 2014 ja transcendia que la multinacional preveia implantar-se en aquests terrenys del Prat de Llobregat. En un principi la idea era començar a funcionar a finals de 2015 i crear uns 3.000 llocs de treball. Aleshores Amazon no va confirmar si la notícia era certa o no, per bé que fonts pròximes a l’operació confirmaven que negociava l’aterratge a Catalunya des de feia un any.

Per a l’alcalde del Prat, la situació estratègica de la localitat baixllobregatina ha estat el factor decisiu per a l’elecció de la companyia d’ubicar-se al Mas Blau. “A partir d’ara confio que es pugui concretar el projecte industrial d’inversió i treballarem perquè es pugui concretar l’operació”, ha finalitzat Tejedor. 

La intenció d’Amazon d’implementar un segon centre logístic a Espanya obeeix al creixement de la demanda que la companyia ha experimentat en els últims anys a Espanya i a Europa. Com a referència, Amazon Espanya va distribuir 83.000 productes des del seu centre logístic de Sant Fernando d’Henares, que ja ha estat ampliat i al que sembla que superarà el del Prat, en el dia de major activitat de la campanya del Nadal de 2013, la qual cosa va suposar gairebé duplicar els 43.000 serveis de l’any anterior.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here