L’exministre té previst presentar “Las cuentas y los cuentos de la independencia” aquest dimecres en un equipament públic gestionat per un ajuntament socialista



Borrell està implicat en la campanya del PSC per les generals i aquest diumenge va intervenir en un acte electoral a Mataró al costat de Carme Chacón.

La secció local d’ERC Viladecans ha presentat una denúncia a la Junta Electoral de Zona de l’Hospitalet de Llobregat perquè suspengui l’acte de presentació de l’últim llibre de l’exministre socialista, Josep Borrell, previst per aquest dimecres 16 al vespre a la Biblioteca de Viladecans, en plena recta final de la campanya electoral de les eleccions al Congrés.

A només quatre dies del 20D, Borrell ha estat convidat aparentment per la pròpia biblioteca per presentar “Las cuentas y los cuentos de la independencia”, un assaig que ha tingut molt ressò entre la caverna mediàtica de Madrid. L’autor, tanmateix, ha reconegut en entrevistes a mitjans la viabilitat econòmica d’un futur Estat català.

ERC considera incompatible amb la legislació electoral vigent que un equipament públic com la Biblioteca de Viladecans, que depèn d’un Ajuntament governat pel PSC amb 11 regidors i ICV amb 2, aculli en campanya un acte d’aquestes característiques, aparentment cultural però d’una marcada i inequívoca finalitat electoralista.

Els republicans consideren que la presentació d’aquest llibre polític convocada per l’Ajuntament de Viladecans -a través de la biblioteca pública- en període electoral vulnera els principis d’objectivitat i transparència del procés electoral i el principi d’igualtat entre els actors electorals, principi pel qual ha de vetllar l’Administració Electoral segons l’article 8 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).            

Josep Borrell ha donat suport explícit a Societat Civil Catalana, entitat que manté vincles ocults amb l’extrema dreta tal com ha denunciat el fotoperiodista especialitzat Jordi Borràs. L’exministre està implicat amb la campanya del PSC per les generals i aquest diumenge 13 de desembre va intervenir en un acte a Mataró al costat de la cap de llista per Catalunya, Carme Chacón.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here