L’alcaldessa de Begues prenia part de la mobilització de suport als ajuntaments que, com els baixllobregatins de Sant Climent i d’Olesa de Montserrat, són investigats per l’Audiència Nacional pel seu suport al procés d’independència de Catalunya

L’Ajuntament de Begues, amb la presència de l’alcaldessa, Mercè Esteve, participava de l’acte organitzat divendres a la capella de Santa Àgata, a la plaça del Rei de Barcelona, per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM). 

En ell els convocants van reclamar el “cessament immediat de la persecució” de la que són objectes els municipis que han donat suport a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya amb la qual s’iniciava el procés de desconnexió de l’estat.

Begues és precisament un dels ajuntaments del Baix Llobregat que han rebut un requeriment per part de l’Audiència Nacional per tal de proporcionar tota la informació disponible com una confirmació de l’aprovació de la moció de suport, la data de l’acord o el nom de les persones que hi van votar a favor. A Begues es va sumar fa poc Sant Climent de Llobregat i darrerament Olesa de Montserrat

Durant l’acte es va llegir un manifest conjunt per part dels alcaldes de tres dels municipis investigats, Vic, Celrà i Vallfogona del Ripollès. En ell es denunciaven aspectes evidenciats per aquesta actuació de l’Audiència Nacional com “la manca de separació dels poders executiu, legislatiu i judicial”.

Font: Ajuntament de Begues 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here