Més d’un 50% dels seus clients són estrangers, però es manté un gruix de famílies de l’entorn que hi continuen passant els caps de setmana i les vacances d’estiu

El càmping Tres Estrelles de Gavà, situat a peu de platja i a poc més de 20 quilòmetres del centre de Barcelona, és l’últim supervivent dels grans càmpings que fins fa poc més de 10 anys omplien la franja litoral de Viladecans, Gavà i Castelldefels. 

La pressió urbanística i les expropiacions per ampliar l’aeroport del Prat, han fet que de noms mítics com la Ballena Alegre, el Toro Bravo o la Tortuga Ligera, entre d’altres, només quedi el que era el més petit de tots ells. 


Segons el seu director, Salvador Olivé, en aquests anys el càmping ha sabut adaptar-se a les noves exigències del sector combinant amb encert els seus punts forts: comptar amb una platja “a tocar de les tendes” i la proximitat amb Barcelona. 

Més del 50% dels clients són estrangers que busquen un entorn natural a pocs minuts de Barcelona i que fan estades curtes de dos o tres dies. Amb tot, i recordant temps passats, el càmping acull una setantena de famílies del Baix Llobregat i Barcelona que passen els caps de setmana i les vacances d’estiu a les seves instal·lacions.

Tot i que circulant per l’autovia de Castelldefels (C-31) encara són visibles els rètols d’alguns càmpings, 10 anys després que tanquessin portes gairebé a la vegada la Ballena Alegre, el Filipines o el Toro Bravo, l’únic que queda a peu de platja és el més petit de tots ells: el càmping Tres Estrellas de Gavà, que amb 1.600 places, molt lluny de les 15.000 que oferien els seus “germans grans”, resisteix a la proximitat de l’aeroport i a la llei de costes.


El seu director, Salvador Olivé, assegura que tot i que mirar enrere “genera un punt de nostàlgia”, el càmping Tres Estrellas ha sabut en aquests anys adaptar-se als canvis del sector i satisfer les noves demandes dels clients. “Estem a prop de Barcelona i a primera línia de mar i això, ben empaquetat, té sortida”, afegeix. 

A banda de llogar parcel·les per a tendes i autocaravanes, el Tres Estrellas ha apostat fort pel ‘glàmping’, un nou corrent amb molts seguidors arreu d’Europa que vol acostar el món del càmping a tots els públics oferint allotjaments ecològics i originals disposant de totes les comoditats i en contacte amb la natura. Així, a banda dels tradicionals bungalows, al Tres Estrellas s’hi poden trobar propostes com els ‘Domo’s Hobbit’, unes construccions ecològiques molt originals i que han tingut molt bona acceptació.

Actualment el càmping obre vuit mesos a l’any, entre març i octubre, i el 50% de la seva clientela és estrangera. Durant la temporada baixa es composa bàsicament de grups d’estudiants que volen estar a 20 minuts de Barcelona en transport públic sense renunciar al contacte amb la natura, i durant els mesos d’estiu, quan es penja el cartell de complert, s’hi afegeixen famílies que recorren Europa de càmping en càmping i que fan parada a Barcelona i turistes que passen el dia a la ciutat i al vespre volen gaudir de la platja. 

En la majoria dels casos les estades al Tres Estrellas són curtes, de dos o tres dies de mitjana, quan a la resta de càmpings similars de la Costa Brava o Daurada l’estada mitjana s’acosta a la setmana. Malgrat els canvis i la evolució del sector, al Tres Estrellas encara es poden veure famílies de Barcelona i el Baix Llobregat que passen els caps de setmana i les vacances d’estiu al càmping en una imatge que recorda temps passats. 

“Són famílies joves amb nens petits que valoren gaudir d’un entorn privilegiat a tocar de casa i que no volem perdre”, explica Olivé.Amb avions passant contínuament per sobre del càmping, el seu director assegura que la proximitat amb l’aeroport és “més una oportunitat que no pas un problema”. “Estem a cinc minuts de l’aeroport i això és un punt a favor per a molts clients”, destaca.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here