El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha començat a abonar 6.741.430,65 euros corresponents a la campanya 2015 dels següents ajuts: Agricultura Ecològica i Producció Integrada

Aquests ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural 2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i en el cas de l’Ajut a l’Agricultura Ecològica també amb fons del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

L’objectiu en l’ajut a la Producció Integrada és reduir la contaminació d’aigües i sòls, fomentar la biodiversitat i millorar l’eficiència dels recursos naturals, donant suport a l’adopció de metodologies de producció vegetal que utilitzin al màxim els recursos i mecanismes de producció naturals per tal d’assegurar, a llarg termini, una agricultura sostenible i la protecció dels recursos naturals. En el cas del Baix Llobregat són un total de tres expedients per un import total de 5.876 euros.

D’altra banda, l’objectiu de l’ajuda a l’Agricultura Ecològica es compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l’operació té en compte els costos addicionals en la fertilització i l’ús de mitjans de sanitat vegetal utilitzables en producció ecològica, l’ús de material vegetal certificat i l’increment de mà d’obra que solen tenir la majoria d’operadors ecològics.

Així mateix, també contempla la variació en el rendiment productiu i en el preu de venda dels productes certificats. En tots els sectors s’estableix un ajut per als cultius qualificats d’ecològics i un altre d’específic per al període de conversió. En el cas del Baix Llobregat són un total de set expedients per un import total de 14.859,92 euros.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here