Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!

La caiguda del pèl en gossos i gats és un problema bastant freqüent, però no és fàcil de solucionar, sobretot perquè poden haver-hi diverses causes. Però, afortunadament, hi ha certs mètodes per intentar evitar aquest problema.

Una de les maneres és mantenir sempre la vostra mascota lliure de paràsits, tant interns (cucs…) com externs (puces…), perquè poden danyar la pell o els òrgans interns del vostre animal i provocar que li caigui el pèl en gran quantitat.

En el cas que acostumeu a banyar la vostra mascota, heu de tenir present que si no utilitzeu els productes de neteja específics per a la seva cura se li pot fer malbé el pèl i causar la seva caiguda. A més, excepte que us ho indiqui el veterinari, no és convenient banyar la mascota més de dues o tres vegades al mes. Només cal que li raspalleu el pelatge en sec unes dues o tres vegades a la setmana perquè llueixi sempre net.

Altres consells per evitar la caiguda del pèl consisteixen en donar-los suplements alimentaris o netejar el lloc on dormen.

Per millorar la qualitat del pèl dels gossos, els el podeu tallar bastant curt dues vegades a l’any.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here