Aquest dissabte serà quan els termòmetres s’enfilaran més, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat diverses alertes

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos i recomanacions per fer front l’onada de calor que es preveu que arribi al seu repunt màxim aquest dissabte. Serà una jornada amb sol, tot i que la massa de pols sahariana en suspensió farà el cel estigui brut i encalitjat.

El pic de calor implicarà màximes a tocar dels 40 ºC a Ponent, al nord de la Vall de l’Ebre i també al nord del pla de Girona. A última hora s’esperen algunes tempestes entre el Pirineu Occidental i el nord de la Franja i xàfecs breus, a les muntanyes interiors de Castelló i València.

Diumenge començaran a baixar les temperatures lleument al nord-est. La calor, però, tornarà a ser molt destacable terra endins i a l’oest. Serà un dia de cel mig ennuvolat que podran deixar escapar algunes gotes acompanyades de fang en alguns indrets. A darrera hora l’arribada d’un front afavorirà la formació de xàfecs dispersos.

Dilluns es normalitzaran els termòmetres i la jornada serà lleugerament inestable, amb possibilitat de xàfecs matiners a la costa Brava, i de tarda a la meitat nord. Les tempestes de tarda al nord ens podran tornar a visitar també dimarts.

Salut aconsella que, per evitar cops de calor, emprem ventiladors i climatitzadors i que ens refresquem amb dutxes i bevent molta aigua. Al carrer, eviteu el sol directe. Porteu una gorra o un barret, vestiu roba lleugera i busqueu les zones d’ombra. Limiteu l’activitat física durant les hores de més calor. Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola, aneu-los a veure i ajudeu-los a seguir aquests consells.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here