El grup dels Socialistes de Collbató i el regidor no adscrit, Jordi Serra, van escenificar ahir la seva coincidència en presentar una moció que va ser aprovada –  ja que actualment el govern format per   ERC, GIC i PDC governa en minoria -, en la que es relata “la falta de confiança del ple municipal en la gestió de l’actual alcalde, Miquel Solà, i el seu equip de govern”. Aquesta manca de confiança va ser la raó esgrimida per instar a Solà a “presentar la seva renúncia al càrrec i procedir a l’elecció d’un nou alcalde”

Collbató va viure un Ple molt tens aquest dilluns. Després d’una intervenció de la representant socialista Ana Úbeda, que va afirmar que el Govern actual era “inestable i feble” i que s’iniciava un període en què calia diàleg, Úbeda va anunciar que el seu grup votaria en contra de gairebé tots els punts del dia, des del punt 4 al 10, ambdós inclosos.

Per la seva banda, Jordi Serra, expulsat de l’equip de govern (ERC, GIC i PDC) l’estiu passat, va sumar el seu vot al dels 5 regidors i regidores socialistes. El PSC, que va ser el grup més votat a les darreres eleccions suma amb el suport de Serra, una majoria suficient per tombar el govern municipal de Collbató.

Respecte al bloqueig conjunt del punt 4, que proposava la designació de Josep Estradé com a membre integrant de la Comissió Especial de Comptes, l’alcalde va criticar que el vot negatiu era negar-se a l’aplicació d’allò que marca la llei. Tot i això, el punt que va generar més polèmica va ser el vot en contra del punt 6, relatiu a la determinació de dos dies festius d’obertura autoritzada per als establiments comercials, un punt que té implicacions en els calendaris laboral i escolar.

L’alcalde de Collbató va ser molt crític davant d’aquest vot negatiu, donat que, com va explicar en el ple, la representant socialista li havia reconegut, en una conversa anterior, que estava d’acord amb el calendari de festius que proposava l’equip de Govern. Miquel Solà es va mostrar sorprès amb aquest bloqueig d’un punt prèviament consensuat personalment amb la cap de l’oposició i va preguntar si la negació d’un punt acordat amb anterioritat era el tipus de diàleg que defensava la representant socialista.

Un cop finalitzades les votacions, i en el torn de precs i preguntes, va ser quan el grup de Socialistes de Collbató va presentar una moció d’urgència per demanar a l’alcalde que reflexionés i considerés presentar la seva renúncia. 

L’alcalde va instar al grup de Socialistes i al regidor no adscrit a presentar conjuntament una moció de censura, si és això el que volien. Al mateix temps, l’equip de Govern va consultar amb la Secretària Jurídica si es podia considerar la petició presentada com una moció o un prec. Després d’un recés en el ple, es va acceptar la seva presentació com a moció, pendent d’un informe jurídic que estableixi si efectivament ho és.

Él govern també va ser preguntat per la manca de documents que indica la Llei de Transparència que cal fer públics, situació que l’alcalde va reconèixer i sobre la que va explicar que estan treballant per posar-se al dia però que tenen les mateixes dificultats que tots els municipis petits que, per manca de recursos, no poden satisfer aquestes exigències tan ràpidament com voldrien.

Font: Ajuntament de Collbató 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here