Dissabte es projectarà el documental “Astral” de l’equip de Salvados sobre les travesses dels refugiats al Mediterrani. La recaptació de les entrades es destinarà a l’ONG Proactiva Open Arms

El cinema tornarà a ser el principal vehicle de sensibilització sobre els Drets Humans en el marc del GavàMón, una mostra que enguany ha presentat un nou format amb l’objectiu de fer confluir totes les accions solidàries i a favor de la pau que es realitzen a la ciutat al llarg de l’any i que s’han expressat a través de diferents disciplines artístiques i a diferents escenaris.

En aquesta dotzena edició, el GavàMón centra prioritàriament la seva temàtica en la situació de les persones refugiades. I l’apartat cinematogràfic de la mostra no serà una excepció. Dissabte, l’Espai Maragall acollirà, a partir de les 22 hores, la projecció del documental “Astral” amb què l’equip de Salvados va obrir diumenge passat la nova temporada. Un treball sobre la història d’un veler de luxe que s’ha reconvertit en un vaixell per a refugiats, i on Jordi Évole i el seu equip, en estreta col·laboració amb
Proactiva Open Arms, l’ONG que ajuda els refugiats davant les costes de Líbia, relaten el drama de les persones que intenten travessar el Mediterrani a la recerca d’un futur a Europa.

La projecció de Salvados té una finalitat solidària. Els diners recaptats amb la venda de les entrades, que tindran un preu de 5 euros es destinaran a Proactiva Open Arms perquè pugui continuar la seva tasca.

Cinema per a tots els públics

La programació cinematogràfica del GavàMón, que tindrà lloc a l’Espai Maragall, arrencarà demà a les 9.30 h amb la projecció de la pel·lícula “Meñique” destinada a l’alumnat de cicle mitjà d’educació primària. A través d’aquesta producció cubana, els
infants reflexionaran sobre la Declaració Universal dels Drets Humans, concretament sobre la necessitat d’un sistema universal de drets, i els drets a la igualtat i a un nivell de vida digne.

Dijous 20 a les 9.30 hores, es projectarà el documental “El gran día” per als escolars
d’ESO que convidarà a reflexionar sobre el dret a l’educació i contra la discriminació. Per primera vegada, la mostra incorpora una pel·lícula destinada a l’alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de “Welcome”, que es projectarà divendres a les
9.30 h, i que pretén sensibilitzar els joves estudiants sobre el dret a l’asil. També divendres, a les 21 hores, es passarà “Mustang”, una producció francesa que posa de relleu el dret a la igualtat de tots els éssers humans, el reconeixement de les persones com a subjectes de dret i el dret al matrimoni.

L’apartat cinematogràfic del GavàMón clourà dissabte amb la projecció del documental “Astral” que anirà precedida del passi, a les 18 hores, de “Viatge màgic a l’Àfrica”, una pel·lícula pensada per al públic familiar produïda i dirigida pel periodista i cineasta Jordi Llompart i que convida a reflexionar sobre el dret a la igualtat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here