L’alcaldessa accidental de Sant Feliu, Lídia Muñoz, i el regidor Manel Leiva van fer costat aquest dimarts 10 de gener al municipi de Montcada i Reixac, que va tornar a sortir al carrer per mobilitzar-se i reclamar el soterrament després que dilluns passat es va produir una nova víctima mortal al pas a nivell. A l’acte van assistir també diputats al Congrés, al Senat i al Parlament de Catalunya de formacions polítiques amb representació a Montcada i Reixac

Durant l’acte reivindicatiu l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, va manifestar que estan “cansats i indignats del menyspreu sistemàtic envers Montcada i Reixac que ens dóna l’Estat”, fent referència al compromís que a l’abril de l’any passat va adquirir l’exministra de Foment, Ana Pastor, amb el municipi, qui es va comprometre a dotar el projecte amb una partida pressupostària per a aquest any i a crear un grup de treball per elaborar el conveni per soterrar l’R2. 

El soterrament de Sant Feliu, una necessitat per a la millora de Rodalies

L’any 2016 l’Ajuntament de Sant Feliu va participar en diversos actes per reclamar el soterrament de les vies al seu pas per la ciutat. Al mes d’octubre, va ser present en un acte amb el món local, econòmic, polític, institucional i civil del país per denunciar l’estat deficient del servei derivat de la manca d’inversió d’Adif i per reclamar el traspàs íntegre del servei de Rodalies al Govern de la Generalitat.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, va participar a la reunió de constitució de la Comissió de seguiment del protocol signat el 2006 entre el Ministeri de Foment, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i l’Ajuntament per al soterrament de les vies. I al mes de juny la Junta de Portaveus es va pronunciar unànimement en contra d’una proposta del Ministeri de Foment sobre el soterrament. 

L’Ajuntament va qualificar la proposta d'”inassumible” pels greus problemes que crea al conjunt de la ciutat i va proposar continuar treballant sobre el projecte constructiu aprovat l’any 2010 per arribar a consensuar un nou projecte.

Durant l’any passat l’Ajuntament de Sant Feliu també va participar en diversos actes reivindicatius a Montcada i Reixac per solidaritzar-se i fer front comú amb aquesta ciutat del Vallès Occidental que pateix una situació similar a la de Sant Feliu per exigir al Govern central el soterrament de les vies. 

A més, Sant Feliu va elaborar un manifest conjunt amb els ajuntaments de L’Hospitalet i Montcada i Reixac per reclamar al Ministeri de Foment i Adif que prioritzin l’execució de les actuacions previstes en el Pla de Rodalies 2009 que afecten els tres municipis. Els alcaldes d’aquests tres municipis es van manifestar sota l’eslògan “Ara Rodalies. Tots junts per exigir-hi millores”, amb un viatge en tren de Montcada a Sant Feliu, on es van unir la presidenta de l’AMB, Ada Colau, i el director d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font.

Font: Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here