L’organització del Dakar ha decidit suspendre la novena etapa, considerada l’etapa reina de la carrera i que anava a cobrir prop de 1.000 quilòmetres entre Salta i Chilecito. Segons un comunicat oficial, l’anul·lació de l’etapa es deu al “gegantí despreniment de terra provocat per les tempestes” en l’últim tram d’enllaç de la vuitena etapa, que impedirà a molts vehicles arribar al campament instal·lat a Salta i dificultarà el normal desenvolupament de la competició

La jornada d’avui, doncs, es dedicarà a reagrupar tots els mitjans de la cursa a Chilecito per poder continuar amb la prova dijous i donar la sortida de la desena etapa, de 751 quilòmetres entre Chilecito i San Juan. “La caravana sortirà en comboi sense activitat esportiva fins al campament de Chilecito per reprendre la carrera amb l’etapa Chilecito-Sant Joan”, va confirmar el director esportiu del Dakar, Marc Coma.

És la segona vegada que l’organització del Dakar decideix suspendre una etapa de la present edició. Dissabte passat ja es va suspendre la sisena etapa, de 786 quilòmetres entre Oruro i La Paz, per les abundants pluges que van deixar impracticable gran part del recorregut. A més, tres etapes més  (la cinquena, la setena i la vuitena) van patir modificacions importants amb retallades dels trams cronometrats.

Un recorregut més extrem 

“El recorregut del Dakar 2017 trasllada els valors del ral·li raid, amb un desafiament físic que portarà els pilots, al món de la resistència extrema: 7 SPECIALES de més de 400 quilòmetres de les quals una supera els 500 quilòmetres. El ral·li passarà 6 dies a més 3000 metres d’altura. L’equilibri de les dificultats pot il·lustrar-se amb una doble corba ascendent: el nivell s’eleva fins al dia de descans que serà molt més que un terme intermedi; després serà necessari un segon ascens per assolir el millor nivell per a la «Súper Betlem». Per aquest motiu res està guanyat fins a l’última bucle a Rio Cambra”.

Aquestes eren les declaracions del director espíritu del Dakar, Marc Coma, abans de començar la cursa. 

La baixllobregatina Laia Sanz en 24a posició 

La pilot de Corbera va iniciar la cursa amb l’objectiu de situar-se en els 15 primers llocs. “Som conscients de la dificultat que serà i de la quantitat de pilots professionals bons que hi haurà, tot i que sempre intentes ser competitiva, i tot dependrà de la cursa que ens trobem”, va explicar just abans de l’inici de la carrera. 

La pilot baixllobregatina va admetre que quan han passat ja els primers quilòmetres de la cursa és quan comença a aconseguir deixar enrere els nervis, i és per això que, fins a la segona setmana no pot mostrar el seu “millor nivell”. “Sempre comences el Dakar amb nervis, amb papallones a l’estómac, però un cop han passat els primers quilòmetres vas troban-te amb tu mateixa. La primera setmana tothom corre molt, però personalment sempre he pogut mostrar el meu millor nivell durant la segona”, va aclarir.

Una de les novetats d’aquest Dakar 2017 està essent la major presència de la navegació, un aspecte que, segons Laia Sanz, la podria beneficiar. “Al haver-hi més navegació passaran més coses i no s’haurà d’anar tant al límit. Si és una carrera amb més ritme serà més difícil per a mi competir amb els altres pilots perquè són rapidíssims, però si afegim el tema de la navegació crec que em pot beneficiar “, va sentenciar.

Haurem d’esperar, doncs, a veure  com acaba aquesta segona setmana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here