La carxofa és la verdura més emblemàtica del Prat, amb una llarga tradició de conreu al municipi. Tot i que la temporada comença al mes de novembre, durant els mesos de març i abril, la Carxofa Prat és la reina del conreus del Parc Agrari del Baix Llobregat i la protagonista de la gastronomia local

La Festa de la Carxofa Prat #jocarxofo

Ja sigui a la brasa, amb arròs o com a base de receptes més sofisticades, la temporada de Carxofa Prat permet tastar a molts restaurants de la ciutat aquest producte fresc collit a tocar de casa.

Per celebrar que gaudim d’aquest extraordinari producte del Parc Agrari del Baix Llobregat i per acomiadar la temporada com es mereix, en el marc de la Festa de la Carxofa Prat s’organitzen una gran varietat d’activitats de caire gastronòmic i festiu, per a tots els públics.

Per què és tan bona la Carxofa Prat?

Una carxofa més tendra i dolça

Els sòls fèrtils i rics en minerals del delta del Llobregat, el clima suau i la proximitat del mar, afavoreixen la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen i confereixen a la Carxofa Prat aquest particular gust dolç i la seva textura suau i tendra.

Un producte de proximitat

La major part de la producció de la Carxofa Prat es destina al consum metropolità, cosa que fa que la carxofa que s’ha collit al matí, al cap d’unes hores, estigui a la venda a les parades dels diferents mercats municipals.

Una part de la tradició local

El conreu de la carxofa està fortament arrelat al Prat i és una part important de la tradició agrícola de la ciutat. Les primeres exportacions de carxofa registrades daten de 1919 i els volums més alts es van donar a la dècada dels anys 30, quan en sortien 40 vagons diaris.

Amb els anys, s’ha convertit en un símbol de la identitat local i de la tradició agrícola de la ciutat.

Mes informació

Font: Ajuntament del Prat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here