L’exregidor d’ERC i membre dels castellers de Gavà va perdre la vida dissabte en patir un fatal accident al local dels Xiquets del Serrallo de Tarragona 

Gavà i el món Casteller van voler retre el darrer homenatge a Jordi Calatayud Sanchís, qui ens deixava aquest dissabte en patir un tràgic accident a Tarragona mentre ajudava a despenjar una xarxa al local dels Xiquets del Serrallo, per a que els Castellers de Gavà la féssin servir per als seus assajos. 

El funeral, que va tenir lloc al tanatori de Ponent ahir dilluns, va ser massiu. Fins allà s’hi van atansar familiars, amics, representats del món associatiu i polític de Gavà, encapaçalat per l’alcaldessa Raquel Sánchez, i un bon nombre d’integrants de colles castelleres, a més de la de Gavà, com ara de Viladecans, Castelldefels, Begues, Esplugues, Cornellà, Reus, Sitges, Vilafranca i el Serrallo, entre d’altres.

El president dels Castellers de Gavà, Carles Artola, que juntament amb un membre de la colla tarragonina va resultar ferit en el despreniment de l’estructura metàl·lica i que ahir mateix va ser donat d’alta de l’hospital, es mostrava molt afectat per aquesta mort. Segons Artola, “Calatayud era una persona que poc a poc s’havia anat implicant més en la colla. Des de fa un any feia de baix i després de ser nomenat secretari de l’entitat s’ocupava d’aspectes administratius. Estem colpits. És molt dur”.

Xavier Bailach, cap de colla dels Xiquets del Serrallo, va voler mostrar el seu “condol a la família i el suport a tot la gent de Gavà per aquesta tragèdia. El que havia de ser un dia alegre, amb la cessió d’aquesta xarxa per tal que la colla pogués assajar amb més seguretat castells de més dificultats, s’ha convertit en una fatalitat”.

Jordi Catalayud va néixer a Cornellà al 1964 i des de molt jove va estar vinculat a diferents associacions. L’any 1988 va venir a viure a Gavà, on portava una petita empresa familiar i on va obrir un establiment comercial. A Gavà va ser president de l’AMPA del CEIP L’Eramprunyà (2007-2013) i l’any 2004 es va fer militant d’ERC. L’any 2011 va ser escollit regidor i va formar part del consistori de Gavà durant tot el mandat 2011-2015. 

El portaveu d’Esquerra, Albert Massana, lamentava la pèrdua d’una persona “lluitadora, com així ho va demostrar essent autònom i dins el món casteller. Tot un exemple de coratge. Ells cauen i s’aixequen per fer-ho millor i això és una lliçó per a tots”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here