Sant Feliu esdevindrà els dies 22 i 23 d’abril la seu del 12è Torneig Internacional d’Arts Marcials Coreanes Kuk Sool Won, una cita de prestigi que aplegarà més de 500 esportistes de diferents països del món i que suposarà la visita a la ciutat, i en general, al Baix Llobregat, d’unes 1.500 persones

Tot i que falta més d’un mes per a la gran cita, aquest dijous 9 de març, s’ha fet la presentació oficial de la competició al Palau Falguera. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José; la regidora d’Esports, Lourdes Borrell; el director general del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; la consellera del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Mireia Montfort, l’alcalde de Cervelló, Ignacio Aparicio, i el coordinador general del Torneig i responsable del centre Kuk Sool Won de Sant Feliu, Jordi Velasco.

La celebració, que es durà a terme entre el pavelló esportiu de l’escola Pau Vila i el Palau d’Esports Juan Carlos Navarro, tindrà l’atractiu afegit de comptar amb la presència del gran mestre i fundador del Kuk Sool Won, Kuksanim, de 81 anys, qui farà un seminari el dia 22 d’abril per als participants a l’esdeveniment i presidirà el torneig.

Una altra de les activitats destacades del campionat és l’exhibició que faran diversos mestres de Kuk Sool Won de tot el món. També demostraran el domini d’aquestes arts marcials un grup de 25 d’infants de Corea del Sud, així com un equip femení integrat per una dotzena de dones de diferents escoles d’Europa. Durant l’esdeveniment també es podrà veure una exhibició de l’equip infantil de l’escola de Kuk Sool Won de Sant Feliu, format per cinc nenes d’entre 9 i 13 anys i les seves respectives parelles.

En el marc del torneig es faran també els exàmens nacionals de cinturó negre, així com les competicions de cinturó negre i d’altres nivells en les categories d’infantils fins a adults. Per a Jordi Velasco, impulsor de les escoles de Kuk Sool Won a Sant Feliu i a Cervelló, i coordinador del torneig, el públic que assisteixi a l’esdeveniment s’adonarà que aquesta art marcial “va molt més enllà que un esport de contacte, és una exhibició d’elegància, de disciplina, de molt treball i de molt respecte”.

30 anys de trajectòria a la ciutat

El torneig se celebrarà coincidint amb la Diada de Sant Jordi, però també coincidint amb els 30 anys des que Jordi Velasco va començar a difondre el Kuk Sool Won a Espanya.

En l’acte de presentació del torneig, la regidora d’Esports, Lourdes Borrell, ha agraït a Jordi Velasco la seva “dedicació i constància com a promotor d’aquest esport a Sant Feliu”, i ha recordat que a l’any 2003 la ciutat va acollir el primer campionat internacional de Kuk Sool Won, amb la participació de 160 esportistes. Borrell també ha posat en valor els valors de les arts marcials, tant a nivell esportiu com personal i espiritual.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, també ha destacat el gran ressò del torneig i s’ha mostrat orgullós que la ciutat “tingui l’oportunitat d’acollir un esdeveniment esportiu d’aquesta importància”.

El director general del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, també ha qualificat de “molt interessant” l’esdeveniment, tant pels valors pedagògics que transmeten les arts marcials, com per les dimensions del torneig, així com per l’impacte econòmic que tindrà sobre el territori.

Actualment hi ha més de 1.200 escoles de Kuk Sool Won repartides per tot el món, amb més d’1 milió de practicants. En el torneig participaran 100 esportistes de Catalunya i al voltant d’un centenar més de Madrid i Múrcia, uns 250 europeus, i la resta d’altres països del món, com els Estats Units, Corea del Sud, Argentina o Irán.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here