JxSí reclama que si aquesta obra no s’executa “l’Estat traspassi la competència de la B-23 a la Generalitat amb els diners pel seu manteniment”

Junts pel Sí ha presentat una proposta de resolució on es reclama la construcció d’un carril bus d’alta eficiència i de baix cost des de la B-23 fins a l’entrada de Barcelona per l’avinguda Diagonal. El text, signat també pel PSC, ha rebut el suport de la Comissió de Territori del Parlament.

El diputat Joan Ramon Casals ha exposat la proposta de resolució i ha denunciat que la comarca del Baix Llobregat “té moltes infraestructures pendents i que ens perjudiquen el dia a dia, tant com per fer la nostra vida amb normalitat com al medi ambient”.

El també alcalde de Molins de Rei, ha subratllat que aquesta “és una demanda històrica, que permetria que hi circulessin 500 autobusos al dia i 4 milions de viatgers anualment” i ha subratllat que “en aquesta mateixa comissió hem aprovat diverses iniciatives perquè l’Estat tiri endavant les obres i no ho ha fet”. És per aquest motiu que la Generalitat “havent mantingut converses amb les administracions locals i de l’Estat, va redactar un projecte constructiu per l’addició d’un carril bus d’entrada a Barcelona, que aprofitava els sobreamples existents de la B-23 i la configuració actual de carrils a la via i garantia 3,5 metres d’amplada”. En aquest punt, Joan Ramon Casals ha destacat que l’obra “té un baix cost, 12,5MEUR, i suposa una alta rendibilitat econòmica i social”.

El diputat ha prosseguit la seva intervenció explicant que la proposta de resolució, a banda de demanar que l’obra s’executi de manera ràpida, reclama també que “si aquesta no es fa, l’Estat traspassi la competència global de la B-23 a la Generalitat amb els diners corresponents pel seu manteniment”.

Finalment, Joan Ramon Casals ha explicat que ahir dimarts “ens vam reunir alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat i el Vallès Occidental per a denunciar l’enèsima aturada en l’execució de l’enllaç de l’A-2 i l’AP-7” i ha afegit que “aquest és un punt més en la llarga llista d’obres aturades per part de l’Estat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here