Les oficines territorials s’obriran a partir de setembre

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha culminat el procés d’adjudicació dels quinze locals on s’obriran les oficines territorials de l’Agència i que se sumaran a les quatre delegacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, sumant un total de dinous seus. 

Aquest desplegament territorial forma part de l’estratègia de creixement de l’ATC i respon a la voluntat del Govern de desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l’actual marc competencial, com són la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l’Administració, com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments; i la gestió directa i completa dels impostos cedits, transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD), que actualment liquiden, a part de l’ATC, els registradors de la propietat.

Llevat de la seu territorial de l’ATC al Barcelonès Nord, que es va inaugurar el 3 de febrer, es preveu que les obres d’adequació dels altres catorze locals s’iniciïn a principis de maig i puguin entrar en funcionament el mes de setembre. 

En concret, els municipis que disposaran d’aquest nou servei de proximitat de l’ATC són: Barcelona -per cobrir l’àrea del Barcelonès Nord-, Manresa, Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, la Seu d’Urgell, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Reus i Tortosa.

En total, l’ATC comptarà amb 6.154 nous metres quadrats i 236 treballadors distribuïts per tot el territori, on els ciutadans podran obtenir assessorament i realitzar qualsevol tràmit tributari i de recaptació dels impostos. 

En el cas de Sant Feliu la nova oficina s’obrirà al carrer riera de Pahissa, número 34. Es tracta d’un local de 456,60 m2 amb una plantilla de 19 treballadors i treballadores, que donarà servei als ciutadans de la comarca del Baix Llobregat, a partir del 4 de setembre de 2017.

Les dependències on s’ubicaran els nous espais de l’ATC a Sant Feliu seran ocupades en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de 10. La despesa anual per l’arrendament d’aquest espai serà de 39.600 euros sense IVA.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here