El primer a comparèixer públicament ha estat Miquel Iceta. El primer secretari del PSC, molt afectat per la pèrdua de l’espluguenca Carme Chacón, ha volgut valorar el que considera “una persona molt forta, compromesa i plena de conviccions”. Tant és així que, segons el mateix Iceta, “sovint passava desapercebut el fet que tenia el cor fràgil”

Al llarg del matí, personalitats destacades de la política catalana i un ministre del govern espanyol han omplert la seu del PSC al carrer Nicaragua. Allà, han mostrat el seu suport a la família i membres del partit i han volgut escriure un últim comiat en el llibre de condol situat al bell mig de la seu.

Ciutadans, el Partit Popular, En Comú Podem, el PdeCAT i Esquerra Republicana. No ha faltat ningú en l’acomiadament a la llobregatina Carme Chacón. Tampoc la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ni el ministre d’economia del Govern Espanyol, Luis de Guindos.
Carlos Carrizosa, de Ciutadans, ha sigut el primer a mostrar el seu condol i suport al PSC. Xavier Domenech, d’en Comú Podem, ha lamentat la pèrdua de Chacón i ha ofert el seu suport a tota la família socialista. Garcia Albiol ha lloat “l’enorme coherència en la seva visió de Catalunya”. Francesc Homs també s’ha apropat a Nicaragua i ha volgut subratllar “l’enorme convicció de Chacón”.

Carme Forcadell, l’actual presidenta del Parlament, ha remarcat la importància de “la primera dona a la història de l’Estat Espanyol en ocupar el càrreg de ministra de defensa”. Des d’esquerra republicana, Joan Tardà ha recalcat “els punts d’unió entre Chacón i jo. Tots dos érem llobregatins i defensàvem valors comuns que defensen totes les persones progressistes”.

En l’homenatge, també hi han participat el ministre d’economia, indústria i competitivitat, Luis de Guindos, qui l’ha definida com “una gran política, però també una gran persona a qui vaig conèixer personalment i molt de prop.

El PSC prepara de cara al pròxim 19 d’abril un gran acte de comiat en què participaran l’expresident José Luís Rodríguez Zapatero, Javier Fernández, actual president de la gestora del PSOE, així com membres destacats del PSC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here