Es tracta d’un projecte desenvolupat pel Citilab i Iniciativa Open Data que oferirà formació i tindrà seu al Citilab

El tret de sortida de l’OpenDataLab va ser el dijous 6 d’abril, amb el workshop gratuït “El valor d’obrir les dades per la meva organització”, adreçat a tota la ciutadania. Allà es van presentar els objectius principals de la iniciativa, l’oferta formativa i les diverses accions de divulgació que tindran lloc al llarg de l’any, com ara els Drinks&Data, punts de trobada de la comunitat que ja treballa amb dades obertes o que s’hi vol apropar. Tota l’activitat de l’OpenDataLab tindrà lloc a les instal•lacions del Citilab.

En el marc d’aquest programa s’impartirà formació modular de quatre hores, de manera que es poden cursar càpsules específiques segons els interessos de l’alumnat, o completar els itineraris formats per diversos mòduls, que estaran acreditats per l’ODI (Open Data Institute). 

Les persones residents a Cornellà obtindran un 10% de descompte en la matrícula per a aquestes formacions. D’altra banda, s’obrirà una convocatòria per becar una persona en situació d’atur amb coneixements de programació, resident en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, interessada a cursar l’itinerari complet de desenvolupament d’aplicacions mòbils. Aquesta beca cobrirà el 80% del total de l’import del curs.

Apoderament de la ciutadania en l’ús de les dades obertes i generació d’ocupació en l’àmbit local

El punt de partida d’aquesta iniciativa és el gran potencial de l’ús de les dades obertes per la millora de les ciutats i la vida de les persones, i la necessitat de saber gestionar-les correctament per treure’n el major profit. 

L’objectiu principal de l’OpenDataLab és apoderar la ciutadania en l’ús de les dades obertes, tot promovent el coneixement i oferint eines de formació per al desenvolupament professional en aquest àmbit de tendència. Per a més informació sobre la formació i inscripcions, escriviu a iopendatabcn@gmail.com.

Font: Ajuntament de Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here