Warning: array_replace_recursive(): Argument #2 is not an array in /usr/home/elbaix.cat/web/wp-content/plugins/addthis/backend/AddThisPlugin.php on line 642

En marxa l’Escola Ciutadana de Dades Obertes del Baix Llobregat

En marxa l’Escola Ciutadana de Dades Obertes del Baix Llobregat

Es tracta d’un projecte desenvolupat pel Citilab i Iniciativa Open Data que oferirà formació i tindrà seu al Citilab

El tret de sortida de l’OpenDataLab va ser el dijous 6 d’abril, amb el workshop gratuït “El valor d’obrir les dades per la meva organització”, adreçat a tota la ciutadania. Allà es van presentar els objectius principals de la iniciativa, l’oferta formativa i les diverses accions de divulgació que tindran lloc al llarg de l’any, com ara els Drinks&Data, punts de trobada de la comunitat que ja treballa amb dades obertes o que s’hi vol apropar. Tota l’activitat de l’OpenDataLab tindrà lloc a les instal•lacions del Citilab.

En el marc d’aquest programa s’impartirà formació modular de quatre hores, de manera que es poden cursar càpsules específiques segons els interessos de l’alumnat, o completar els itineraris formats per diversos mòduls, que estaran acreditats per l’ODI (Open Data Institute). 

Les persones residents a Cornellà obtindran un 10% de descompte en la matrícula per a aquestes formacions. D’altra banda, s’obrirà una convocatòria per becar una persona en situació d’atur amb coneixements de programació, resident en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, interessada a cursar l’itinerari complet de desenvolupament d’aplicacions mòbils. Aquesta beca cobrirà el 80% del total de l’import del curs.

Apoderament de la ciutadania en l’ús de les dades obertes i generació d’ocupació en l’àmbit local

El punt de partida d’aquesta iniciativa és el gran potencial de l’ús de les dades obertes per la millora de les ciutats i la vida de les persones, i la necessitat de saber gestionar-les correctament per treure’n el major profit. 

L’objectiu principal de l’OpenDataLab és apoderar la ciutadania en l’ús de les dades obertes, tot promovent el coneixement i oferint eines de formació per al desenvolupament professional en aquest àmbit de tendència. Per a més informació sobre la formació i inscripcions, escriviu a iopendatabcn@gmail.com.

Font: Ajuntament de Cornellà

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt