El Primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va voler destacar el llegat de Chacón: “Estem fent prou per la igualtat entre homes i dones? Estem fent prou per la bona convivència entre pobles? Carme, el teu exemple sempre ens interpel·larà en una contínua cerca de la justícia social”. Ho va dir ahir en un acte organitzat pel PSC amb l’objectiu d’acomiadar Carme Chacón

L’expresident del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, també la va recordar. “La Carme sempre va interioritzar l’encaix de Catalunya amb Espanya dins d’un Estat plural”. En aquesta línia, Zapatero va destacar el “gran amor de Chacón cap a la igualtat”. L’expresident del Govern també es va referir a l’enorme coherència en els vincles i afectes cap al PSC i el PSOE. “D’això en dic lleialtat”, va sentenciar.

En aquesta línia, l’ex vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, va reconèixer “la força d’unes conviccions profundes i plenes de rigor”. De La Vega va lloar “la seva força per enfrontar-se a l’aparell del Partit, a persones molt poderoses”

La baixllobregatina Pilar Díaz, actual alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, també va voler remarcar el seu llegat no només polític, sinó també personal. “Tenia una grandesa humana molt gran”. En aquesta línia, l’alcaldessa va voler recordar els seus inicias al PSC d’Esplugues “tenia només 16 anys i va començar a militar al partit amb una energia enorme”, va recordar.

Tampoc van faltar suports des del món de la cultura. David Trueba va commemorar l’amistat que tenien i va destacar “el masclisme que va despertar el seu període com a ministra de defensa”. Susana Griso, Jordi Évole, Estopa, Antonio González Ferreras o Xavier Sardà, entre altres, es van unir en el recordatori de la seva trajectòria política.

El món sindical va poder participar en l’acte a través d’un vídeo que es va emetre en directe a l’auditori.

Josep Maria Álvarez (UGT), Ignacio Fernandez Toxo (CCOO) i Cándido Ménedez es van referir a la seva vinculació sindical. “Sempre va tenir clar que la felicitat d’un treballador no es podia aconseguir només de manera individual” va recordar Méndez.

Chacón també va rebre el reconeixement de Júlio Rodríguez, el conegut ex cap de l’Estat Major de defensa i amb qui Chacón va coincidir mentre era ministra. Rodríguez va destacar la seva implicació, la seva claretat a l’hora de donar ordres i el seu compromís amb el medi ambient. 

Unes 600 persones es van apropar a la fira de Barcelona per acomiadar Chacón. El PSC dóna així per tancades les jornades oficials de recordatori que van començar ja fa una setmana. Tot i així, alguns líders van voler destacar que “el record de la Carme perdurarà per sempre”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here