El vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, va fer ahir dijous una visita institucional a la capital del Baix Llobregat

A la seva arribada Junqueras es va reunir amb l’alcalde, Jordi San José, i amb els tinents d’alcalde Lourdes Borrell, Manel Martínez i Josep Maria Rañé, amb els quals va conversar sobre diferents temes d’interès per a la ciutat, com són el soterrament de les vies del tren, el futur de la fàbrica Sànson o els nous edificis judicials.

Després, Junqueras, que va anar a Sant Feliu acompanyat del president d’Infraestructures de Catalunya, Joan Jaume, es va reunir també amb els portaveus dels diferents grups municipals, i va signar al Llibre d’Honor de la ciutat. 

En la posterior compareixença davant els mitjans de comunicació, el vicepresident vamanifestar  el suport del Govern en alguns projectes pendents a Sant Feliu, incidint especialment en el soterrament de les vies del tren. D’aquest va afirmar que és “absolutament indispensable, reiteradament compromès, i reiteradament incomplert per part del govern espanyol”, i va valorar la posició de la Generalitat “de molt de compromís i d’insistència, però també d’escepticisme” davant l’anunci d’inversions per part del Ministeri de Foment.

Respecte el posicionament escèptic de Junqueras, l’alcalde Jordi San José va manifestar al vicepresident que l’obligació de l’Ajuntament de Sant Feliu és “trucar totes les portes i fer totes les gestions” per garantir que el soterrament sigui una realitat. “Hem demanat que en el moment en què hi hagi una taula on compareguin Ajuntament, Govern i Generalitat, ha d’haver-hi un acord sobre el soterrament”.

El futur de la fàbrica Sànson va ser un altre dels temes prioritaris en l’agenda d’aquesta trobada entre mandataris. Segons San José és important tenir clar com configurar aquest espai susceptible de captar activitat econòmica compatible amb la seva ubicació, “tot tenint una visió de país per convertir-ho en una oportunitat en l’espai metropolità i en el conjunt de Catalunya”. 

Oriol Junqueras va reiterar el suport de la Generalitat en d’altres qüestions com la posada en marxa de les millores al centre d’assistència primària o la reubicació dels jutjats, i va agraïr especialment “l’esforç i el compromís de l’Ajuntament de licitar l’espai on s’ubicarà la seu de l’Agència Tributària de Catalunya a Sant Feliu”.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here