Els dies 27 i 28 de febrer, i l’1 i 2 de març tindrà lloc a l’Ateneu Santfeliuenc la tercera edició de ‘Vespres Negres de Sant Feliu’, unes jornades en què els assistents entraran en contacte amb la novel·la negra

Aquest gènere literari, que avui dia atreu moltíssims lectors i està dinamitzant la indústria editorial, aporta a la literatura una mirada crítica de la societat en què vivim. La narrativa negra ha sabut reflectir, en una societat en crisi, els mecanismes del poder, de l’explotació i de la violència.

Les jornades s’iniciaran avui dia 27, a les 19 h, amb la presentació de la novel·la ‘Lleugera sang’ de Xavier Zambrano a la Biblioteca Montserrat Roig.

Dimecres 28 s’homenatjarà l’escriptor Manuel de Pedrolo en l’any del centenari del seu naixement amb dos actes. A les 19 h l’Aula de Cultura de l’Ateneu acollirà la conferència que donarà el tret de sortida oficial als Vespres ‘Manuel de Pedrolo i el seu llegat ‘noir’ a càrrec d’Anna Maria Villalonga, escriptora i comissària de l’any Pedrolo. A continuació, a les 20.30 h Cinebaix projectarà la pel·lícula ‘Segon origen’ de Bigas Luna i Carles Porta.

El dia 1 de març, a les 19 h, s’oferirà una marató d’autors catalans de narrativa negra, seguida a les 20 h de la ‘masterclass’ ‘De ‘Colombo’ a ‘Mindhunter’: Les sèries policíaques més influents dels últims 50 anys’, amb Jordi Ojeda i Irene Solanich. El darrer dia de les jornades es presentaran altres formats explorats pels autors d’aquest gènere.

Un dels exemples més recents ha estat el còmic ‘La vampira de Barcelona’, protagonitzat per la santfeliuenca Enriqueta Martí, i que es presentarà el 2 de març a les 19 h. La cloenda de les jornades, a les 20 h, anirà a càrrec dels periodistes Tura Soler, Àgata Guinó i Fàtima Llambric que parlaran sobre els crims als mitjans de comunicació, per donar pas finalment a un sopar de tapes, vins negres i els ja tradicionals ‘crim-tònics’ de postres.

La tercera edició de ‘Vespres Negres de Sant Feliu’ està organitzada per l’Ateneu Santfeliuenc i l’USLA, i compta amb la col·laboració de diverses entitats.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here