El nou pacte de govern a Sant Esteve Sesrovires s’amplia. Si divendres passat el PSC i Entesa aconseguien sumar al PDeCAT, ahir s’anunciava la inclusió d’un nou regidor, Jaume Ripollés, de Locos x Sanes. Així, el govern municipal queda reforçat amb una entesa a quatre bandes que confirma la majoria absoluta amb 8 dels 13 regidors municipals, 5 dels quals del Partit Socialista.

Una setmana després del trencament del pacte entre PSC, Entesa i Esquerra Republicana, expulsant al grup republicà argumentant “falta de lleialtat”, la bancada forta del consistori s’ha posat les piles per crear un nou govern clarament majoritari. La darrera incorporació, el portaveu del partit Locos x Sanes, entrarà en qualitat de 4t tinent d’alcalde i com a regidor encarregat del Serveis Públics de gestió indirecta.

Segons el pacte oficial que arreplega les quatre formacions és una fita primordial pel nou govern, fet que ha afavorit l’unió del nou regidor, combatre el “l’augment de l’IBI dels últims anys, producte de l’augment dels valors catastrals”. Per fer-ho, l’entrada de Ripollés buscarà assolir “objectius econòmics que que aportin recursos complementaris”.

 

Retrets republicans

Mentrestant, a l’altra banda de l’Ajuntament, al grup d’Esquerra Republicana, la que fins el passat octubre va ser l’alcaldessa del municipi, Carme Rallo, continua sense estar d’acord amb el que s’ha dit públicament per justificar el trencament del pacte. Segons Rallo, “és evident” que se l’ha expulsat del govern per una “qüestió personal” i denuncia un canvi d’actitud de l’actual alcalde Enric Carbonell (PSC) des de les eleccions del 21 de desembre, quan va iniciar un “bloqueig permanent” sobre les regidories d’ERC.

Tal i com apunta la líder republicana, hi ha hagut una voluntat incessant d’ocultar informació als regidors d’Esquerra. Segons la seva versió, Carbonell evitava reunions amb els seus companys de govern i els amagava propostes transcendentals com la que es va fer pública la setmana passada de “reactivar un complex logístic de 15 milions d’euros”, de la qual mai s’havia parlat en cap ocasió amb la regidora encarregada, pertanyent a ERC.

Tot i així, Carme Rallo ha animat el nou govern a “acomplir els compromisos que han subscrit”, dels que ha recalcat que comparteix la majoria d’ells, i ha destacat la importància de comptar amb una carrera laboral aliena a la política del municipi. En aquesta línia, ha animat a reflexionar a aquells grups que depenen del “sou d’estar a Govern”, ja que “acostuma a perjudicar actituds i encotillar decisions”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here