La 98ª Volta Ciclista a Catalunya comença a Calella amb figures mundials. Diumenge La Volta creuarà diverses localitats de la comarca

La 98ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya va començar a Calella amb un cartell de grans figures internacionals que continuaran donant espectacle per les carreteres catalanes fins el proper 25 de març a Barcelona.

El murcià Alejandro Valverde, vigent guanyador de la cursa, el colombià Nairo Quintana, els francesos Warren Barguil i Thibaut Pinot, l’italià Fabio Aru o el català Marc Soler, recent guanyador de la París – Niça seran només algunes de les estrelles que prendran la sortida.

La “Volta” va començar a Calella -per setè any consecutiu- amb una etapa de 152 quilòmetres, ideal per a sprinters o per alguna escapada, i que va donar el tret de sortida a una 98 edició muntanyosa, amb dos finals en alt a Vallter 2000 (3ª etapa) i La Molina (4ª etapa), que segur que posaran a prova els millors escaladors.

Vielha i la Val d’Aran seran protagonistes a la “Volta” 25 anys després amb un inici i un final d’etapa i Barcelona, un any més, posarà el punt i final a una nova edició amb 8 voltes al circuit de Montjuïc que poden ser decisives.

La “Volta” s’ha renovat aquest any amb moltes novetats, amb nous sponsors, nous maillots, nova imatge i una difusió televisiva de récord gràcies a l’acord signat amb A.S.O, l’empresa francesa que organitza el Tour de França i que desde 2017 gestiona els drets comercials i televisius de la ronda catalana. Les imatges de la cursa es podran seguir a un total de 190 països als cinc continents.

Els 18 millors equips del món i els 7 convidats Continental Professional han començat doncs a rodar per les carreteres catalanes i per tractar de sumar victòries a la “Volta”, prova UCI World Tour, i tercera cursa per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.

A més, el darrer dia es viurà la primera edició de la “reVolta”, la prova femenina que es disputarà el circuit de Monjuïc a Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here