Les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans van ser adjudicades el 26 d’abril. L’adjudicació del contracte és l’últim tràmit abans del començament de les obres. La previsió, segons la Generalitat, és que un cop adjudicades, aquestes han de començar en un termini de dos mesos. En aquest cas, l’ampliació de l’Hospital hauria d’iniciar-se a finals de juny.

El concurs de licitació d’obra pública es va publicar el 29 de juliol del 2017, per tancar-se el 27 de setembre. El procés va patir un important retard a causa d’un recurs presentat per una de les dotze empreses o consorcis concursants. Finalment, el 26 d’abril, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va desestimar el recurs i, com a conseqüència directa, es va aixecar la suspensió del procediment i iniciar els treballs previs per començar les obres.

SATISFACCIÓ MUNICIPAL PER A L’ADJUDICACIÓ DEL CONTRACTE

L’alcalde Carles Ruiz ha manifestat la seva satisfacció perquè la Generalitat hagi adjudicat el contracte per a l’ampliació de l’Hospital de Viladecans. “És una vella aspiració per a més de 200.000 persones de cinc municipis, que necessiten un equipament més modern i amb més capacitat, que serveixi per reduir les llistes d’espera i millorar l’atenció als usuaris”, ha afirmat. L’Hospital de Viladecans dona servei als ciutadans i ciutadanes de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat.

És una vella aspiració per a més de 200.000 persones de cinc municipis, que necessiten un equipament amb més capacitat

L’alcalde ha subratllat la importància d’aquestes obres, que significaran una gran millora per a l’equipament i la seva consolidació com a hospital de referència per a la zona: “No podem oblidar que, fa només cinc anys, la Generalitat volia convertir el nostre hospital en poc més que un ambulatori. Va ser la mobilització popular la que va aconseguir aturar aquells plans, amb moltes accions reivindicatives en les quals van unir forces els treballadors del centre, les entitats i els ajuntaments”. Especialment important va ser la manifestació convocada per la Plataforma em Defensa de l’Hospital que va aplegar més de 5.000 persones el dia 31 de octubre del 2013.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here