La 60a Exposició Nacional de Roses, la 39a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat i totes les activitats paral·leles han aconseguit aquest cap de setmana una gran afluència de públic. La ciutadania s’ha bolcat un any més en les Festes de Primavera i Sant Feliu ha atret moltes persones d’altres municipis catalans interessades en celebrar amb els santfeliuencs i santfeliuenques el 60è aniversari de l’Exposició Nacional de Roses, i els 90 anys de la primera edició celebrada l’any 1928. Podeu veure l’àlbum de fotografies de les Festes a la pàgina de Facebook de l’Ajuntament.

El periodista santfeliuenc Esteban Crespo, acompanyat d’una performance artística a càrrec de l’entitat Kaligrafics, va obrir les Festes el divendres amb el pregó de la Rosa davant d’un Auditori del Palau Falguera ple de gom a gom.

L’Exposició Nacional de Roses va sorprendre els visitants amb muntatges, demostracions d’art floral, tallers per a infants i adults o concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs, entre d’altres. Des de dues façanes de l’Ajuntament es va retre homenatge al doble aniversari de l’Exposició d’enguany, amb les roses com a protagonistes i una decoració de paraigües amb roses que han unit la plaça de la Vila amb el Palau Falguera. I com ja és habitual, en determinats moments es van fer cues per accedir al recinte del Palau Falguera.

Els carrers del centre de la ciutat on hi havia els estands de la Fira Comercial van ser un continu anar i venir de gent. La Fira Verda, un espai per conscienciar la ciutadania sobre la importància de ser responsables i tenir cura del medi ambient, enguany es va traslladar juntament amb el Mercat de Pagès al carrer de Pi i Margall. Allà la ciutadania va poder gaudir amb un recorregut per conèixer les principals accions en l’àmbit del medi ambient que s’han dut a terme a la ciutat, però també els projectes en els quals s’està treballant per tal de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible.

L’experiència del ‘Tendències Street’ ha desenvolupat per segon any consecutiu la seva tasca de difondre el comerç de la ciutat, sorprenent amb tallers, demostracions o desfilades el públic que passava pel carrer de Laureà Miró. El premi del concurs d’estands d’enguany va recaure en l’estand de la botiga Mido.

Una de les principals novetats de la Fira d’enguany ha estat el concurs d’aparadors de Sant Feliu amb la rosa com a temàtica. Així, els comerços han integrat la rosa en els seus aparadors, amb el format i disseny que han considerat adient. La ciutadania ha pogut participar en el concurs fent la ruta dels aparadors de les Festes, i votant el seu aparador favorit a l’àlbum de fotos de Facebook de @debotigues i al punt de votació que es va habilitar a l’espai Tendències Street. En els propers dies es donarà a conèixer l’establiment guanyador, que s’endurà un premi de 500 euros.

El contingut de l’estand institucional, una enorme superfície situada al bell mig de la plaça de la Vila, es va dedicar el soterrament. Allà es va oferir informació sobre el projecte constructiu i sobre el procés participatiu que es durà a terme després de l’estiu per definir la urbanització de la superfície que s’alliberi.

Les activitats de cultura tradicional i popular com la mostra de colles de foc, el Festival Flamenc, les caramelles, les sardanes, els castellers, els concerts joves, així com tots els actes inclosos en la XVII Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular van aconseguir també un gran nombre de seguidors. Ni tan sols els puntuals episodis de pluja de dissabte a la tarda van fer disminuir l’afluència de persones per participar en les activitats de les festes.

Reconeixement al comerç

En l’àmbit de promoció comercial, el diumenge 13 de maig dos establiments locals tradicionals, el Bar Menargues i la Corseteria Roig, van rebre el reconeixement a la trajectòria del comerç de la ciutat.

Ràdio Sant Feliu

Ràdio Sant Feliu va consolidar la seva presència a la Fira oferint per tercer any consecutiu una programació especial des d’un estand a la plaça de la Vila. Pels micròfons de la ràdio municipal van passar des del pregoner de les festes fins a diferents personalitats polítiques, passant per artistes de la talla de Joan Dausà o Ramon Mirabet, o professionals de la cuina que van fer demostracions en rigorós directe.

Concursos de roses

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses, el jurat dels concursos va establir els premis següents:

Concurs infantil
1r premi individual: Lia Cuscó
2n premi individual: David Cuscó
1r premi escola: IES Martí Dot
1r premi classe: IES Martí Dot

Premi Especial Associació Amics de les Roses
Premi: Escola Falguera

Concurs Amateur
1r premi: Carme Miró
2n premi: Joan Prats
3r premi: Pilar López

Concurs Popular
1r premi: Carmen Valero
2n premi: Josep Uslé
3r premi: Xavier Yzaguirre

Concurs Miniatura
1r premi: Roser Ribas
2n premi: Pilar López
3r premi: Isabel Aguilà

Concurs Polyantha
1r premi: Carmen Miró
2n premi: Isabel Aguilà
3r premi: Pilar López

Premi d’Honor a la Rosa més perfumada: Carme Miró

Premi d’Honor Pere Dot a la millor rosa: Josep Uslé

Premi Especial a la millor rosa varietat Rosa Sant Feliu: Jaume Figueres

Premi Especial a l’estand amb la millor col·lecció de varietats de roses: José Carlos Riveros

Premi a la millor varietat de millor rosa estrangera: Josep Armengol

Premi a la millor varietat de rosa nacional: Joan Prats

Premi a la varietat de rosa més antiga: Rosa Banksiae

58è Concurs de Fotografia Trofeu Rosa d’Or

Ibai Cobo

Reportatge del programa de TVE ‘España Directo’

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here