Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, policies locals i vigilants vetllaran per prevenir furts i robatoris

Coincidint amb la recollida de la fruita dolça, els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de diversos ajuntaments, Agents Rurals, policies locals i vigilants del Baix Llobregat han incrementat la vigilància a les explotacions rurals de la comarca per prevenir i evitar furts. Segons un comunicat de la policia catalana, el dispositiu, que es fa per quart any consecutiu, es va posar en marxa el 18 de maig i s’allargarà fins al 31 d’agost i pretén millorar la percepció de seguretat dels pagesos del territori.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Operatiu Específic del Món Rural que el cos de Mossos d’Esquadra realitza a nivell de tot Catalunya. Aquest dispositiu complementa el treball preventiu que s’efectua durant tot l’any a la zona.

Els mossos que participen en aquest dispositiu aprofiten el patrullatge i els contactes amb aquest col·lectiu per a establir lligams, amb la finalitat de transmetre sensació de seguretat, donar consells de seguretat bàsics, resoldre dubtes, inquietuds i recollir informació de qualitat per a prevenir i resoldre delictes en l’àmbit rural. De fet, segons aquest cos, “les complicitats i la participació ciutadana en la implementació d’aquest tipus de dispositius aporten un valor afegit que milloren el servei a la ciutadania”.

Les masies i les cases aïllades dels nuclis urbans també són un dels objectius d’aquest dispositiu, ja que els seus habitants d’aquestes solen tenir una edat avançada i unes necessitats de seguretat i assistencials concretes.

Els Mossos d’Esquadra recorden alguns consells bàsics de seguretat, com no deixar a l’exterior cap eina que pugui facilitar forçaments als accessos, disposar d’un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie, instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d’emergències 112 si s’observa gent o vehicles desconeguts pels voltants. També es remarca la importància de denunciar els fets delictius, cosa que, en alguns casos, també es pot fer en el lloc dels fets per tal d’evitar desplaçaments a la comissaria.

Font: ACN Imatge: Mossos d’Esquadra

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here