El seu conseller delegat, Julio Rodríguez, veu complicat arribar al consum de ciment d’abans de la crisi però sí deixar enrere les xifres “ridícules” dels últims anys

El conseller delegat de Ciments Molins, Julio Rodríguez, creu que l’economia espanyola està donant símptomes clars de recuperació i que això es traduirà en una revifada de les vendes al mercat interior que actualment representen el 15% del total de la companyia. En aquest sentit, tot i reconèixer que serà difícil arribar als més de 1.200 quilos de ciment per habitant del 2007, el conseller delegat de la cimentera catalana sí que confia deixar enrere la xifra “ridícula” d’uns 250 quilos per habitant dels últims anys per estabilitzar-se en una propera als 400.

Mentre aquesta recuperació del mercat interior es consolida, Ciments Molins, que ha guanyat 20,4 MEUR en el primer trimestre de l’any, vol seguir creixent a base de “reduir costos i ser més eficients” i de potenciar la seva expansió internacional. Aquí, Rodríguez ha recordat que l’any vinent es posarà en marxa una nova cimentera a Colòmbia, la primera del grup en aquest país, i s’ampliaran instal·lacions a Argentina i Bangladesh amb una inversió total d’uns 350 MEUR.

Rodríguez, que aquest dimarts ha participat en un acte amb empresaris organitzat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, ha destacat que la política d’expansió internacional es farà com fins ara construint noves plantes des de zero de la mà de socis locals per “reduir els riscos” tot i que no descarten adquirir fàbriques ja existents si es presenta l’oportunitat. “La nostra estratègia passa per créixer en nous mercats i potenciar els ja existents”, ha afegit.

D’altre banda, Rodríguez ha destacat que més enllà de la part estrictament empresarial, Ciments Molins té l’”obsessió” de ser cada cop més eficient per reduir el consum d’energia i electricitat, que actualment representa dues terceres parts del total de les seves despeses. Amb l’objectiu de la sostenibilitat, a més, la companyia segueix innovant per crear nous productes que redueixin les emissions. “No hi ha manera d’evitar les emissions però sí que treballem per ser més eficients i reduir-les.”, ha afegit.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here