El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha recordat aquest dimecres al diputat de la CUP Carles Riera que Catalunya es troba en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista després que ahir, en una entrevista a l’ACN, qualifiqués “d’execució extrajudicial” la mort de l’atacant a la comissaria de Cornellà de Llobregat.

“Hem de ser conscient què vol dir nivell 4 sobre 5. És un nivell molt alt, els fets que es van produir a la comissaria de Cornellà evidencien una voluntat clara homicida”, ha replicat Martínez en una entrevista a RAC1, en què ha afegit que “tot s’ha de contextualitzar en aquest entorn”. D’altra banda, el director general dels Mossos ha titllat d’”absoluta irresponsabilitat” i ha denunciat “cert esperit tòxic” les paraules de la presidenta de Ciutatadans, Inés Arrimadas, que va demanar “no acceptar l’autoritat dels Mossos quan actua com a policia política”. En aquest sentit, Arrimadas va acusar els mossos d’identificar “només” a les persones que retiren llaços grocs de l’espai públic i que no ho facin amb els que els posen.

Martínez ha insistit, sobre la mort de l’atacant de la comissaria dels Mossos de Cornellà després de rebre els trets d’una agent a qui volia atacar amb un ganivet, que es faci un anàlisi “contextualitzat en la situació en la què estem”. “Sabem que som objectiu però estem preparats i assumim les nostres responsabilitats i conseqüències però es veritat que quan estem en aquestes nivells d’alerta tot s’ha de contextualitzar en aquest entorn”, ha manifestat. El director general també ha assenyalat que es un nivell “excepcionalment alt” i que l’agent va actuar “per evitar els mals majors que es podrien haver produït”.

Martínez també ha comentat que la investigació continua el seu curs i que no hi ha cap novetat respecte les últimes hores. De moment, la hipòtesi continua sent l’atac gihadista i el director general de la policia ha assenyalat que la voluntat d’atacar a l’agent era “clara”. Segons Martínez, l’agent implicada en els fets, que van quedar enregistrats per les càmeres se seguretat, és “molt professional i amb molta experiència” i que era “conscient del què havia passat”.

D’altra banda, sobre les acusacions de la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, als Mossos d’Esquadra d’actuar com a “policia política” i la crida a desobeir el cos, el director general de la policia catalana les ha titllat d’”absoluta irresponsabilitat” i ha qualificat de “tòxic” fer aquest tipus d’afirmacions, que ha emmarcat en un “caire polític”. Per aquest motiu, ha demanat “ser molt més prudents” i ha defensat els mossos ja que “han demostrat que es tracta d’una policia democràtica, arrelada al territori, que respecta l’estat de dret, garantista i neutral davant del delicte”. Martínez també s’ha referit a la polèmica sobre els llaços grocs a l’espai públic i ha assegurat que els Mossos d’Esquadra tindran “tolerància zero” amb les “amenaces, coaccions, agressions verbals i físiques en l’espai públic”. Aquest dimarts, Arrimadas va criticar la policia catalana per identificar “només” a les persones que retiren llaços grocs de la via pública.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here