El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han visitat aquest dimecres a la tarda la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat en què una agent va abatre dilluns un assaltant que tenia la intenció d’atacar-la mortalment

Torra i Buch s’han reunit durant prop d’una hora amb l’equip de la comissaria i l’agent que va abatre l’atacant i els han felicitat per la “ràpida neutralització d’un possible atac que hagués pogut esdevenir molt pitjor”. Així ho ha explicat el conseller d’Interior en declaracions als mitjans després de la visita. Buch també ha lamentat que el diputat de la CUP Carles Riera hagi qualificat, en una entrevista amb l’ACN, d’execució la mort de l’atacant i ha defensat que va ser un fet “d’una extremada dificultat”.

“Lamento que s’utilitzin segons quines expressions davant una policia democràtica”, ha dit el titular d’Interior. Buch ha explicat que han volgut recolzar els agents amb la trobada. “No és fàcil passar per un moment d’aquests”, ha dit el conseller d’Interior, que ha assegurat que els agents estan tranquils perquè tenen la “seguretat” i la “confiança” d’haver actuat bé.

USPAC demana que es condecori l’agent que va abatre l’assaltant a la comissaria de Cornellà de Llobregat

Per la seva banda, el sindicat USPAC ha demanat que es condecori l’agent dels Mossos d’Esquadra que el dilluns passat a la matinada va abatre l’home que va intentar accedir a la comissaria de Cornellà de Llobregat amb la intenció d’atacar mortalment els membres de la policia catalana.

USPAC considera que l’actuació de l’agent “no només va ser proporcionada sinó també molt meritòria i de llibre” perquè va salvar la vida dels seus companys que en aquell moment eren dins dels vestidors de la comissaria preparant el canvi de torn i que, per tant, no es trobaven operatius i sense armes. En la seva declaració davant del jutge, la mossa va explicar que va tenir la sensació que la volia matar i que era un atac terrorista. L’agent va fer fins a quatre trets al braç, a la cama i al cap de l’atacant perquè l’home no abaixava el ganivet amb què l’amenaçava.

La defensa de l’agent, que porta el sindicat policial Uspac, també va deixar clar que amb cada tret la mossa va fer un pas enrere, però que l’atacant no deixava d’avançar. L’home va trucar a la porta de la comissaria cap a les sis de la matinada amb l’excusa de fer una consulta. Un cop a dins es va adreçar a l’agent dels mossos, a la recepció, i en qüestió de segons va intentar agredir-la amb un ganivet de grans dimensions a través de la finestreta del panell que separa els agents de les persones que entren a la comissaria, segons ha confirmat Vidal.

L’home va proferir la paraula ‘Alà’ i algunes altres en àrab que la mossa ja no va aconseguir entendre. L’agent va poder esquivar l’atac i va córrer per un passadís cap a dins de la comissaria demanant ajuda a un sergent que acabava de començar el torn. Tots dos van donar l’alto a l’atacant, que, segons la declaració que els dos han fet davant del jutge, l’havia perseguit pel passadís i que va seguir avançant i amenaçant-los amb el ganivet fins que va estar a un metre de la mossa. La policia catalana tracta l’incident com un acte de terrorisme jihadista i l’Audiència Nacional es va fer càrrec de la investigació.

Tant el conseller d’Interior com els màxims comandaments i sindicats dels Mossos d’Esquadra han defensat que l’agent va actuar amb proporcionalitat després de veure amenaçada la seva vida.Per contra, el diputat de la CUP Carles Riera va acusar la policia catalana aquest dimarts en una entrevista a l’ACN de cometre una “execució extrajudicial” i va afirmar que la funció de “la policia no és matar delinqüents”. Des de la CUP van lamentar que amb l’atac a Cornellà “es repeteixi el que ja va passar el 17-A” i, per això, van anunciar que insistiran en demanar explicacions al conseller d’Interior, Miquel Buch, i van avisar que reclamaran responsabilitats i corregir el rumb de la policia, “si cal”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here