Txarango s’acomiadarà durant una temporada dels escenaris posant punt final a la seva gira amb l’espectacle ‘Abaraka’

El Festival Esperanzah! del Prat de Llobregat arriba al seu desè aniversari “desbordant” la desigualtat de gènere amb un 70% de representació femenina al cartell i l’equip tècnic, com ha anunciat en roda de premsa el seu codirector Óscar Rando.

Per primera vegada, el festival reservarà la programació musical d’una de les seves jornades a les dones, que també integraran la totalitat de l’organització. La festa, que tindrà lloc de l’11 al 14 d’octubre al Parc Nou, acollirà el final de gira de Txarango, que s’acomiadarà dels escenaris durant una temporada amb l’espectacle ‘Abaraka’. També dirà adéu el grup Gossos, que després de 25 anys de música ha preparat per a l’Esperanzah! un dels seus últims concerts.

Coincidint amb la seva desena edició, el festival presenta per primera vegada ‘Esperanzah! es Muher’, una jornada que comptarà amb un cartell i un equip tècnic íntegrament femení. Així, el dia 12 s’oferirà “una programació tota de dones, no només sobre l’escenari, sinó també darrere”, en paraules de Rando, que considera aquesta iniciativa com “una gran fita” i opina que la desigualtat de gènere és “un desequilibri històric que la cultura ha d’agafar com a bandera”.

La coorganitzadora d”Esperanzah! es Muher’, Amparo Sánchez, ha expressat que aquesta proposta respon a l’objectiu de “fer una discriminació positiva que serveixi de denúncia davant d’aquesta situació on les dones som minoria i seguim guanyant menys que els nostres companys”.

Entre les artistes programades destaquen Arianna Puello, AnaTijoux, La Mari i Vinila Bon Bismark.

El festival, en fase de cooperativització, acull de nou en aquesta edició el Festiclown, que presentarà espectacles de circ i humor. També torna la carpa de fòrum social on s’oferiran xerrades sobre economia solidària, dones i música i refugiades, entre altres qüestions.

L’Esperanzah, considerat per l’organització com “la festa de l’economia solidària”, destina la totalitat de l’import de les entrades a projectes solidaris. “No es paga una entrada, sinó que es fa una donació”, ha puntualitzat Rando.

Comiats musicals

Txarango posarà punt final a la gira de dos anys de presentació del seu tercer disc, ‘ El cor de la terra’, amb un concert “on passaran moltes coses”, tal com ha anunciat el cantant de la banda, Alguer Miquel. “Hi haurà una escenografia especial; mai hem muntat un ‘tinglado’ com aquest”, ha avançat.

L’escenari de l’Esperanzah també acollirà un dels últims concerts del grup Gossos, que ja va anunciar fa unes setmanes que després de 25 anys de música faria una “parada indefinida”, com ha recordat el seu cantant, Natxo Tarrés. “Estem molt contents de poder venir a l’Esperanzah a fer no només un concert, sinó un concert que serà especial”, ha subratllat.

Ebri Knight, Balkan Paradise Orchestra, Las Migas, Buhos i Pupil·les són només alguns de la resta d’artistes que completen el cartell d’un Esperanzah que es proposa en aquesta edició aconseguir 200.000 euros per finançar projectes socials, humanitaris i d’economia solidària.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here