La pilot de Corbera Laia Sanz anirà finalment a Ral·li Dakar 2019, que es disputarà del 6 al 17 de gener al Perú, després de superar una doble infecció vírica i bacteriana que l’ha mantingut tres mesos de baixa i que ha fet perillar la seva participació

La baixllobregatina, millor corredora de la història del Dakar amb el seu novè lloc absolut al 2015, serà a la sortida a Lima, encara que no com li agradaria. “No arribo com voldria, ni molt menys. Després de tant de temps em faltarà ritme i velocitat. Tampoc he pogut entrenar la navegació, però en aquest cas, l’experiència pot compensar-se una mica. El que em preocupa de veritat és el meu estat físic i com aguantaré les etapes llargues. Altres anys, estant al dos-cents per cent ho passava malament, però aquesta vegada ja estic mentalitzada que patiré molt “, ha reconegut en la seva presentació de la mà del seu patrocinador, Soficat Xerox.

Els seus problemes van començar a la primavera amb una mononucleosi infecciosa provocada pel virus d’Epstein-Barr. La situació es va agreujar a l’agost, quan va contreure la febre Q, provocada per un bacteri anomenat Coxiella burnetii, que al seu torn li va ocasionar com a seqüela una neuropatia.

Aquestes malalties li han impedit realitzar vida normal. “Ha estat un procés molt dur i molt molest. Realment he patit molt, però fa una mica més d’una setmana vaig començar a trobar-me bé i des de llavors he pogut començar els entrenaments de veritat. Fins ara només havia anat al gimnàs més per fer recuperació que per entrenar, així que arribaré a Dakar amb menys d’un mes de preparació, després d’estar aturada des del mes d’agost “, va afirmar.

“Per a mi, aquest any és un èxit arribar a la línia de sortida estant sana. A partir d’aquí, quin és l’objectiu? No tindré pressió pel resultat, perquè no em puc exigir res, però qui sap? Potser hi un dia de navegació difícil en què m’acompanyi la sort i que a mi em surti bé, o a l’inrevés, que pateixi molt i que em limiti a fer el possible per acabar. Serà una autèntica incògnita “, ha indicat.

Font: Europa Press Imatge: Instagram

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here