Després de l’anunci del tancament del centre de producció de Gallina Blanca de Sant Joan Despí per a traslladar-lo a Osca, els treballadors i treballadores han iniciat una sèrie de protestes per expressar el seu desacord. Aquestes han comptat amb el suport de la ciutadania i diversos partits polítics

Els treballadors i treballadores de la planta han fet des del moment de l’anunci, concentracions cada matí a partir de les 8.40h a les portes de l’empresa. Ahir dijous, es va realitzar una concentració a les 17.30h  davant l’Ajuntament de Sant Joan Despí, de la plantilla juntament amb el president del comitè d’empresa, Antonio Hidalgo i dels secretaris general de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, Josep Maria Romero.

La concentració ciutadana va tenir un gran seguiment i s’hi van poder escoltar consignes com “Gallina no se cierra” i “No a la recalificación”. Posteriorment, els treballadors i treballadores de la planta van adreçar-se al Ple Municipal per defensar un projecte industrial viable i de futur, mantenir el sòl industrial i aconseguir més transparència en el procés, posant el focus en la necessitat de les persones.

A més a més, en el mateix moment, els directius de l’empresa celebraven al Poble Espanyol un sopar de Nadal, on alguns dels treballadors i treballadores van apropar-se amb una pancarta en la que es podia llegir “No al cierre de Gallina Blanca”.

Fotografia: @ccoo_bll_apag @socalvaro

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here