El decret llei descarta la precontractació dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC) hores abans, però els obliga a retornar a la base quan acabin el servei i els prohibeix geolocalitzar els clients. La vaga ja es deixa sentir i ara mateix és gairebé impossible trobar un taxi a l’aeroport del Prat

El Govern ha descartat obligar a contractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, amb hores d’antelació. El decret llei de la Generalitat rebaixa les demandes del sector del taxi i obligarà a precontractar els VTC amb 15 minuts d’antelació, segons ha explicat el portaveu de l’associació majoritària Élite Taxi, Alberto ‘Tito’ Álvarez.

A la sortida de la reunió, Álvarez ho ha considerat “insuficient” i ha anunciat una vaga indefinida. Els taxistes s’han dirigit a la T2 de l’aeroport del Prat per decidir les accions a emprendre.

Les associacions de taxistes demanaven la precontractació sis hores abans, com a mínim. En canvi, la proposta que ha plantejat el departament de Territori a la reunió d’aquest divendres al matí sí accepta l’altra línia vermella dels taxistes: el retorn a la base dels VTC quan acabin el servei. A més, la Generalitat també prohibirà que Uber i Cabify geolocalitzin els clients.

Els efectes de la vaga ja han començat a ser visibles. A les parades del centre, a tocar del monument de Colon, no hi ha ni un sol taxi i a l’Aeroport del Prat tampoc no se’n troben. De fet, Aena n’informa al seu compte de Twitter i proposa transports alternatius.

El sindicat Élite Taxi Barcelona, ha fet públic un comunicat on expliquen les seves demandes i el perquè de la vaga:

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here