No hi ha festa més pròpiament valliranenca que Sant Sebastià. Ens trobem davant la commemoració d’un compromís adquirit pels avantpassats valliranencs, quan entre els segles XV i XVII, moltes poblacions catalanes van ser afectades per la pesta negra.

L’única esperança va ser emparar-se davant del Sant realitzant una promesa per a que els deslliurés de tan fatídica malaltia, mitjançant la devoció de tot el poble. És per aquest motiu que el dia 20 de gener encara se celebra a moltes localitats, la guarició, per part de Sant Sebastià, de la pesta i altres mals infecciosos.

A Vallirana es manté aquesta celebració i durant aquest cap de setmana es duen a terme diverses activitats, com aquestes:

Sant Sebastià ens porta la 4a Trobada Màgica

Aquest gener, amb motiu de les festes de Sant Sebastià, se celebrarà la 4a Trobada Màgica amb diferents actes al llarg de tot el dissabte 19. Sota l’organització de la Regidoria de Cultura i la coordinació del mag Tony Massini, es faran 4 activitats, totes elles amb entrada gratuïta. Seran les següents:

• 10 h a la Masia Molí de Can Batlle: concurs de màgia i xerrada sobre màgia

• D’11 a 12.30 h: màgia al carrer

• 12.30 h al Patronat Parroquial: Màgia Infantil amb el Mag Xurret

• 20 h al Casino Valliranenc: espectacle de màgia

Barrufada 2019 per Sant Sebastià

El Club Ciclista Pinxo Vallirana conjuntament amb l’Ajuntament i Bicking Point i un conjunt de col·laboradors organitza la 3a Pedalada Familiar de Sant Sebastià, la Barrufada 2019. Serà diumenge 20 de gener a les 10 h amb sortida del Parc Central on es lliuraran els dorsals des de les 8.45 a les 9.45 h. Les inscripcions es poden fer aquí.

El recorregut serà molt similar a l’any anterior i hi inclourà un avituallament líquid. En acabar, una xocolatada per a tothom per entrar en calor i recuperar forces. Per als corredors hi haurà una bossa d’obsequi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here