Casals ha anunciat que renunciarà a l’alcaldia a principis de la setmana vinent. El seu relleu serà el regidor i tinent d’alcalde de Junts per Molins de Rei, Ramon Sánchez. El molinenc ha defensat que Sánchez “és la millor persona per continuar el projecte”. Jordi Pradell es convertirà en nou regidor al consistori

Joan Ramon Casals, que en l’assemblea del PDECat celebrada al juliol de l’any passat va liderar el sector crític que va acabar forçant la renúncia de la llavors coordinadora general, Marta Pascal, s’ha significat com una de les veus dels demòcrates més favorables a confluir amb la Crida, impulsada per Jordi Sànchez, Puigdemont i Torra, encapçalada ara per Toni Morral. De fet, Casals va ser un dels participants en el congrés constituent que va celebrar la Crida aquest dissabte a Barcelona.

El setembre passat, Casals va aixecar polèmica amb unes declaracions en què suggeria “tancar les fronteres amb Espanya”, perquè “ells pateixin” durant un dia o una setmana. Això ha provocat titulars com el d’OK Diario que parla així de l’anunci de Casals: “Torra nombra jefe de su gabinete a un alcalde que quiere poner fronteras con el resto de España”.

Casals (Molins de Rei, 1974) passarà a integrar a partir d’ara el cercle de confiança de Torra al Palau de la Generalitat, mentre que el fins ara home de confiança de Torra, Josep Rius (Barcelona, 1974) ocuparà un altre càrrec sense abandonar la mateixa conselleria de la Presidència.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, ja va nomenar com a assessor a l’alcalde de Molins de Rei, ferm partidari de Carles Puigdemont; amb les funcions de definició de polítiques estratègiques, assessorament en tendències i factors econòmics, polítics i socials; i centralització de la documentació i els indicadors més rellevants per a la Conselleria, entre d’altres.

Amb aquest nou pas, després de només 6 anys al capdavant del consistori Molinenc, Casals consolida el seu paper rellevant al costat del president Torra. Alcalde des de 2013, el baixllobregatí va ser diputat de JxSí en l’anterior legislatura catalana, però no es va presentar a les eleccions al Parlament del 21 de desembre. Ja va anunciar que no es presentaria a la reelecció el maig d’aquest any, però no s’havia valorat la possibilitat de que marxés sense acabar el mandat.

Avui Molins dona doncs la benvinguda a la Candelera, amb la perspectiva de canvis molt importants en el consistori de la vila. Canvis, que se sumen als que s’han succeït en una legislatura convulsa en la que potser el més transcendent va ser el trencament del pacte amb els socialistes a finals del passat mes d’octubre pel seu suport a l’aplicació de l’article 155. Joan Ramon Casals, va oferir aleshores a les dues formacions independentistes del municipi formar “un govern de resistència democràtica i institucional en favor de la República”.

Dues setmanes després que ERC acceptés la proposta de Casals, l’assemblea municipal de la CUP també ho va fer. Així, els quatre regidors de la CUP i els tres d’ERC es van afegir als sis del PDeCAT. Però aquests mesos tampoc han estat un camí de roses.

La ubicació del Crematori, la retirada de 230 plaques fotovoltaiques situades a la plaça 1 d’Octubre per la impossibilitat de connectar-les a la xarxa de subministrament elèctrica, el darrer conflicte sobre la celebració dels 3 Tombs i sobretot, la denúncia per la presumpta agressió masclista d’un company de govern patida per la regidora portaveu d’ERC a Molins de Rei; han marcat entre d’altres, una etapa complicada per al municipi baixllobregatí.

La propera setmana Molins viurà doncs, dos plens extraordinaris: el de dimissió de Casals i el d’investidura del no alcalde, Ramon Sánchez.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here